Eldningsförbud

Eldningsförbud!

Eldningsförbud

0 of 5 stars — (see reviews)

Actions

Currently

Observera att det alltid är förbjudet att elda utanför de fasta eldrastplatserna i Tyresta.

Description

I Tyresta är det förbjudet att elda utanför de fasta eldrastplatserna!

Här och på många andra fina platser i nationalparken vill många göra upp en egen eld. Men i Tyresta är det aldrig tillåtet att elda utanför de fasta eldrastplatserna. Detta gäller även bärbara grillar och engångsgrillar. När du eldar (när eldning är tillåten), iaktta stor försiktighet. Kom ihåg att det alltid är den som eldar som är ansvarig om något går fel, även om rådande riktlinjer följs. Var därför alltid försiktig och se till att släcka elden ordentligt.

Det är så lätt att elden plötsligt sprider sig. Skogsbranden i Tyresta nationalpark, augusti 1999, är ett skräckexempel då cirka 450 hektar skog förstördes, vilket är cirka 10 procent av dess sammanlagda markyta.

De anlagda eldrastplatserna är markerade på kartan och finns vid Bylsjön, Årsjön, Långsjön, Stensjön, Lanan, Stensjödal, Tyresta by (vid caféet) samt längs med Kustleden (Kokgrytan, Lillströms träsk och Styvnäset). I reservatets norra delar finns också eldrastplatser vid Lillsjön och Tyresö-Flaten/Oppsättra.

Under sommarmånaderna råder ofta eldningsförbud i skog och mark vilket inbegriper de av Förvaltaren anlagda eldstäderna. Håll därför extra koll på detta om du planerar att elda.

Ring Tyrestas brandrisktelefon för aktuell information: Telefon: 08-741 00 10

Get here by public transport

Activities And Facilities

  • Attention Attention
  • Eldningsförbud Eldningsförbud

Contact

Address

Tyresta Nationalpark

Email address

Jessica Ångström

jessica.angstrom@tyresta.se

Questions & Answers

Ask a question to other Naturkartan users.

Reviews

Naturkartan

Naturkartan

Open this in the app