Hiking

Vit slinga

Hiking

0 of 5 stars — (see reviews)

Trail details

  • Length 4.3 km

Actions

Description

På Hanö finns en av Blekinges största avenboksskogar och stämningen i denna är närmast trolsk då mossan ligger likt ett täcke över stenar och stigar med ormbunkar som växer lite här och var. Övriga delar av öns bevuxna delar utgörs av ängs- och buskmarker. Buskarna bidrar starkt till öns skönhet genom sina vackra blommor och frukter. Det gäller särskilt havtorn, olvon, slån och nyponros. Här finns också vit-, blå- och gulsippa, smultron, liljekonvalj och orkidéer.

Den vita slingan går runt hela ön och tilltalar dig som vill få en varierande naturupplevelse. På den södra sidan vandrar du på de lite mer krävande stigarna genom avenbokskogen som sedan byts ut mot klapperstensfält och så småningom mer tillgänglighetsanpassad mark och stigar.

I norra änden finner du den spektakulära Bönsäcken, en stenrevel som går ut i vattnet och består av miljontals ovala, vattenslipade stenar i ständig rörelse allteftersom väder och vind för dem fram och tillbaka. Intill Engelska Kyrkogården, som är en påminnelse från Napoleons handelsblockad i början av 1800-talet, finns en grillplats.

Activities And Facilities

  • Hiking Hiking
  • Quiet places Quiet places
  • Trail running Trail running
  • Walking Walking
  • Children's adventure Children's adventure

Directions

Färjan går från Nogersunds hamn och tidtabellen finns här https://blekingetrafiken.se/

Contact

Address

Blekinge Arkipelag Kurpromenaden 4 372 36 Ronneby

Email address

Team ARK56

team@ark56.se

Questions & Answers

Ask a question to other Naturkartan users.

Reviews

Naturkartan

Naturkartan

Open this in the app