Vandring

Vit slinga

Vandring

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 4.3 km

Åtgärder

Beskrivning

På Hanö finns en av Blekinges största avenboksskogar och stämningen i denna är närmast trolsk då mossan ligger likt ett täcke över stenar och stigar med ormbunkar som växer lite här och var. Övriga delar av öns bevuxna delar utgörs av ängs- och buskmarker. Buskarna bidrar starkt till öns skönhet genom sina vackra blommor och frukter. Det gäller särskilt havtorn, olvon, slån och nyponros. Här finns också vit-, blå- och gulsippa, smultron, liljekonvalj och orkidéer.

Den vita slingan går runt hela ön och tilltalar dig som vill få en varierande naturupplevelse. På den södra sidan vandrar du på de lite mer krävande stigarna genom avenbokskogen som sedan byts ut mot klapperstensfält och så småningom mer tillgänglighetsanpassad mark och stigar.

I norra änden finner du den spektakulära Bönsäcken, en stenrevel som går ut i vattnet och består av miljontals ovala, vattenslipade stenar i ständig rörelse allteftersom väder och vind för dem fram och tillbaka. Intill Engelska Kyrkogården, som är en påminnelse från Napoleons handelsblockad i början av 1800-talet, finns en grillplats.

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring
  • Tysta platser Tysta platser
  • Trailrunning Trailrunning
  • Promenad Promenad
  • Barnäventyr Barnäventyr

Hitta hit

Färjan går från Nogersunds hamn och tidtabellen finns här https://blekingetrafiken.se/

Kontakt

Adress

Blekinge Arkipelag Kurpromenaden 4 372 36 Ronneby

E-postadress

Team ARK56

team@ark56.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen