Om oss

OutdoorMap AB erbjuder mobila och webbaserade tjänster i syfte att främja friluftslivet för både privata och professionella utövare.

Den populäraste tjänsten heter Naturkartan. Naturkartan är en modernt utvecklad friluftsguide för webb och mobil, som används av företag och myndigheter för att inspirera och vägleda folk till ett rikare friluftsliv.

Tjänsten fungerar som ett modernt alternativ till broschyrer och enkla webbsidor för att tillgodose invånarnas önskemål om att hitta ut i naturen.

Företaget grundades 2013 av Emil Hellström och Kristofer Björkman; båda kända för sitt framgångsrika entreprenörskap och brinnande intresse för friluftsliv.

Bakgrund

Friluftslivet är en av Sveriges största folkrörelser. I princip alla svenskar utövar någon friluftsaktivitet. Branschen är gigantisk med en omsättning på 75 miljarder kronor. Och mycket pekar på att det är lika omfattande i andra länder. Bara i USA omsätter friluftslivet enorma 646 miljarder dollar, betydligt mer än hela den amerikanska bilindustrin (lyckligtvis).

Samtidigt så är friluftslivet ett av de mest fragmenterade och oorganiserade branscher som finns. Det finns exempelvis ingen bra sammanställd friluftsguide till branschens samlade utbudet av aktiviteter, områden, platser, leder, utrustning m m.

Så om du är sugen på friluftsliv, så kan du flacka omkring i timmar på webben utan att få någon bra vägledning.

“Hur kan något som är så viktigt för så många människor vara så dåligt organiserat otillgängligt?” Det undrade webbentreprenörerna och friluftsentusiasterna, Kristofer Björkman och Emil Hellström, och grundade OutdoorMap 2013 med med visionen om att skapa världens bästa friluftsguide i syfte att ge urbana människor bästa möjliga förutsättningar att upptäcka, planera, och leva ett aktivt friluftsliv i samklang med naturen.

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen