Eldningsförbud gäller i hela Kronobergs län från den 23 maj klockan 12 och tills vidare. SMHI:s vädervarningar och brandriskprognos visar på fortsatt hög brandrisk i Kronobergs län. Länsstyrelsen har därför beslutat om eldningsförbud som gäller från klockan 12 den 23 maj 2024 och tills vidare i hela Kronobergs län. Eldningsförbudet innebär att eldning och grillning i skog och mark inte är tillåten utanför sammanhållen bebyggelse på annat än fasta grillplatser. Med sammanhållen bebyggelse menas tätbebyggt område, det vill säga tomter som gränsar till varandra eller skiljs åt av endast en väg, gata eller park. Eldningsförbudet hindrar inte grillning i till exempel vanliga trädgårdsgrillar på egen tomt.

Läs mer

HittaUt i Växjö 2024

Bilder

  • Checkpointstolpe bland vitsippor
    Naturskön checkpoint
  • Checkpoint vid stor sten
    Upptäck både skog och stad

Öppet dygnet runt mellan 27 april till 13 oktober 2024

Hittaut är en populär form av aktivitet där du med hjälp av karta letar checkpoints i Växjö och Braås vardagsnära natur. Fjärde säsongen startar nu i Växjö. Med hjälp av karta eller app finner du din väg fram till respektive checkpoint som väntar både i centrum och i naturskön skogsterräng.

I 16 år har hittaut lockat tusentals deltagare att ta sig ut och leta checkpoints i Sverige. Ta med kartan på promenaden, cykelturen eller löprundan så aktiverar du både kropp och knopp och kanske upptäcker nya favoritplatser. Vid varje checkpoint finns en kod som du kan registrera på ditt konto, med chans att vinna fina priser. Alla kan delta utifrån sina förutsättningar, dygnet runt under säsongen. Hittaut finns även som friskvårdsutmaning för arbetsplatser och skolor.

Kartan finns både i pappersform och digitalt webb/app och är framtagen av Växjö Orienteringsklubb. Papperskartan kan du hämta på flera utlämningsställen eller skriva ut den i mindre delar. I appen hittaut och på hemsidan har du tillgång till alla orters kartor, om du vill upptäcka fler platser i andra orter. Om du vill göra utflykterna mer digitala så ta hjälp av mobilens GPS-markör på kartan för att se vart du ska. Den går att aktivera på både hemsidan och i hittauts app, som finns för iOS och Android.

Hittaut Växjö-kartan finns tillgängliga på följande utlämningsställen från den 20 april; Outnorth-butiken, Växjö Stadsbibliotek, Wellness Studio Växjö, ICA Nära Braås, VOKalen, Växjö Kommunhus (Turistinformation), Toftastrand Hotell & Konditori, Evedals Camping, Scandic Växjö, Quality Hotel Royal Corner.

Ut och upptäck Växjö och Braås – tagga gärna säsongens turer med #hittautvaxjo

Kategorier

  • Sport & Fritid Sport & Fritid
  • Orienteringskarta Orienteringskarta

Kontakt

Adress

Telefon 0470-410 00

E-postadress

Kontaktcenter

info@vaxjo.se

Växjö Naturkarta

Växjö Naturkarta

Öppna detta i appen