Smarta funktioner i Outdoorkartan

Images

Kul att du har hittat till Västerviks nya digitala outdoorkarta vastervikoutdoor.com, det betyder att du precis som vi älskar naturen och letar efter ett nytt äventyr. Då har du också kommit rätt! Här finns över 70 leder och platser inom vandring, klättring, paddling, dykning och cykling. Och mer blir det. I skrivande stund lägger vi till mer klättring, mer paddling och snart öppnar vi upp nya sektioner på sajten för fiske och löpning.

Så - hur ska man använda kartan på bästa sätt? Här är fem tip

1. Filtrera fram mer

När du hittat en led kan du öppna den i helskärm, då öppnas också möjligheten att filtrera fram (eller bort) närliggande platser runt den aktuella leden eller platsen. Du kanske hittar en spännande sevärdhet, kafé eller en helt annan mer intressant slinga i närheten.

2. Mät avstånd

Med hjälp av linjalen kan du enkelt mäta avstånd. Hur långt har vi till badplatsen eller närmsta vindskydd? Ska vi

3. Håll koll på höjden

På nästan alla leder vi har lagt upp kan du se höjdkurvor för en precis planering av din kommande vandring. Nördigt men väldigt värdefullt. Använd uppgifterna till att planera in när du ska stanna och vila, eller från vilket håll du vill gå slingan

4. Läs det finstilta

Att vara i naturen innebär så klart ett stort ansvar. Tillsammans kan vi skapa en ren natur och en hållbar upplevlse. Grundregeln för vår allemansrätt är Inte störa - inte förstöra. Och självklart tar vi med allt skräp tillbaka. Men det kan finnas andra bestämmelser som det är bra att hålla koll på, t.ex. att en kajakled passerar genom fågelskyddsområde under en viss tid eller att man inte får cykla på vandringsleder m.m.

5. Bidra med nytt innehåll

Kartan innehåller hundratals, kanske tusentals, olika platser - allt från själva leden till klätterberget men också vindskydd, toaletter, gästhamnar, kaféer, sevärdheter, eldplatser, utsiktsplatser, parkeringsplaster, fornminnen och ännu mer! Men ändå saknar vi något. Kanske en bild, eller bättre beskrivning. Hjälp oss genom att skicka in bilder, texter till outdoor@vastervik.com. Glöm bara inte att ange exakt position och tänk på att bilderna publiceras i våra digitala verktyg kopplat till lederna.

Contact

Address

Adress: Stora torget 4, 59333 Västervik

Email address

Västerviks turistbyrå

+46 490 875 20

turist@vastervik.com

Västervik Outdoor

Västervik Outdoor

Open this in the app