Mountainbiking

Tavelsjöleden etapp - Hamptjärnsstugan – Kullaskogen – Hissjö tur och retur

Mountainbiking

0 of 5 stars — (see reviews)

Trail details

  • Length 15.0 km
  • Time 2 h
  • Difficulty Blue - medium

Actions

Description

Från Hamptjärnsstugan till parkeringen vid väg 363 är leden rolig och lagom utmanande för den som är van att cykla i skogen. Nybörjare kan istället välja att cykla grusväg den här sträckan. På västra sidan väg 363 är leden lättcyklad och följer Kullabäcken norrut genom öppen tallskog.

När leden lämnar tallheden och letar sig upp till Rättbergets vindskydd blir cyklingen svårare – både på vägen upp och på vägen ner. Efter Rättberget är det återigen lättcyklat i öppen tallskog. Där passerar du Börsberget med en del grusväg sista biten till Hissjön. Fortsätt längs leden vidare förbi Brännan. Delar av den sträckningen går längs en kraftgata med en sträcka om ca 600 meter som består av sandväg. Följ leden hela vägen upp till korsning med orienteringstavla. Där tar man höger för att runda Hissjön och komma in mot byn.

Väl framme i Hissjö passar det bra med ett dopp vid badplatsen, eller en avstickare till Hissjö Handel.  Tillbaka mot anslutning Kullskogen följer du skyltning mot Umedalen (Piparböle) och där leden passerar Piparbölevägen är en informationstavla som markerar övergången. Där tar ni vänster tillbaka samma väg till Hamptjärnsstugan.  

Activities And Facilities

  • Mountainbiking Mountainbiking

Facts

15 km

Surface

Varierat dvs stig, grus, sand, sten och asfalt.

Hills

Se beskrivning.

Vegetation

Svårighetsgrad, mestadels grön, med partier av blå och röd.

Contact

Email address

Kontakta Visit Umeå

info@visitumea.se

Questions & Answers

Ask a question to other Naturkartan users.

Reviews

Naturkartan

Naturkartan

Open this in the app