Florarna

Current

2022-01-18. Under en tid framöver kommer Norrbergskojan i naturreservatet Florarna att hållas stängd. När renoveringsarbetet är klart välkomnas besökare åter till den öppna raststugan vid Vikasjöns strand.

2021-. Vattenpumpen vid Vika har otjänligt vatten. Använd inte, vare sig till dricksvatten eller matlagning. Vid Risön finns vattenkran som är igång under maj-oktober.

To do:
 • Nature reserve
Accessibility:
 • Near parking
 • Near toilet
Transport:

Med tåg och buss eller bara buss: Upptåget stannar vid "Örbyhus station". Busshållplatserna "Tegelsmora kyrka" och "Prästarby" ligger nära reservatsgränsen och via vägar kan man ta sig in till markerade leder. Hållplats "Österbybruk bussterminal" är startpunkt för Upplandsleden etapp 12, som slutar vid Risön i Florarna. Sök bästa färdsätt på ul.se.

Directions:

Naturreservatet Florarna ligger norr om Österbybruk och Örbyhus i norra Uppland.

Med bil: Om du kommer söder ifrån är Stormon närmaste startplats. Kör väg 290 eller 292 till Österbybruk. Därifrån fortsätter du till Film varifrån det är skyltat mot Florarna och Stormon.

Norrifrån är Risön närmaste startplats. Från väg 76 tar du av mot Örbyhus, mitt emot infarten till Lövstabruk. Efter 6 km finns en skylt mot Florarna.

Want to go
Been there
Comment
 • Nicklas Andersson Remahl

  detta fina naturreservat var jag med min kusin och hennes man. Blev en fantastisk dag och ca 1.2 mils promenad. Fanns gott om ställen att stanna på och fika/äta. Helt klart värt ett besök!

  over 1 year
 • Anna-Karin Falk

  Hej
  Gick Upplandsleden från Österbybruk till Lövstabruk i helgen. Det står att det går att ta dricksvatten vid Vika. -Inte helt lätt -det går att pumpa upp vatten men vattnet kommer inte ända upp vid tappen utan rinner ut på planket strax under pumpen. Jag vet inte vilken som ansvarar för den men jag förmedlar här. Jag gick själv och då går det ju att ta vatten som ska kokas i vilken ”pöl” som helst. Det var heller inte så varmt så det gick att ransonera. Men med en grupp (klass), så känns det tryggt när sånt funkar även fast det är nyttigt med lagom ”torft och nöd”.
  Med vänlig hälsning
  A-K

  over 1 year
 • Pär-Ola Borgestig

  ...kommande beslutet och nya skötselplanen. Då kommer vi också marknadsföra stugorna. Hälsningar P-O

  about 4 years
 • Pär-Ola Borgestig

  Hej oskar och stefan! Vi håller på med stigarna nu och har beställt virke till spänger, kommer att köras ut i vinter och byggas i sommar. Vi planerar också för ett möte där vi kommer att berätta om det kommande beslutet och

  about 4 years
 • Stefan Skoglund

  Intressant iakttagelse att vare sig Upplandsstiftelsen, Länsstyrelsen eller Naturkartan fortfarande inte har de nyrenoverade stugorna med på kartorna. Inte många som hittar dit då.

  about 4 years
 • Oskar Jonsson

  Nippbo- och Mixan-stugorna är inte med på kartan.

  over 4 years