Järfällas naturpärlor

Görvälnsbadet

Järfällas naturpärlor

0 of 5 stars — (see reviews)

Actions

Description

Vid Mälarvägens slut ligger Görvälnsbadet. Här finns flera möjligheter till en perfekt dag på stranden. Badet erbjuder stora sluttande gräsytor, lekplats, beachvolleyplan, omklädningsrum och toaletter. Det finns också grillplatser och ett sommaröppet café/restaurang.

Från Görvälnsbadet är det knappt två kilometers vacker promenadväg längs med Mälarstranden till Görvälns slott. Strandpromenaden har inga branta backar och det går bra att köra barnvagn här.

Längs med stranden kan du spana efter spår av bävern. Du kommer att hitta bäverfällda lövträd där det ser ut som att någon huggit med en yxa. I själva verket är det bävern som varit framme och gnagt av trädet.

På Görvälnsbadet gäller hund­förbud (gäller ej genom­passage på badet). Ett speciellt hundbad finns vid Ängsjö friluftsområde.

Grillning får endast ske på hänvisad grillplats.

Activities And Facilities

  • Bathing Bathing
  • Firesite Firesite
  • Järfällas naturpärlor Järfällas naturpärlor
  • Parking Parking

Accessibility

  • Near parking Near parking
  • Stroller accessible Stroller accessible

Directions

Ta gärna cykeln hit, det finns en cykelväg längs Mälarvägen. På sommaren går det bussar från Jakobsberg till hållplats Görvälnsbadet. Om du kommer med bil får du parkera ett par minuters promenad från badet. Parkering för rörelsehindrade (två platser) finns längst ner vid badområdet.

Contact

Address

Telefon: 08-580 285 00

Email address

Järfälla kommuns servicecenter

[email protected]

Questions & Answers

Ask a question to other Naturkartan users.

Reviews