Nature reserve

Ramunderberget naturreservat

Nature reserve

0 of 5 stars — (see reviews)

Actions

Description

Det mytomspunna Ramunderberget reser sig 70 meter över havet och ger Söderköping en mäktig inramning. Ramunderberget har en lång historia som ett viktigt rekreationsområde för Söderköpingsborna och är än idag ett mycket populärt besöksmål, både för turister och lokalbefolkningen.

Här kan du ta den något utmanande vandringen upp för 318 trappsteg för att njuta av den storslagna utsikten. Känns inte trapporna som något för dig? Ingen fara, du kan enkelt ta dig med bil eller cykel in till reservatet via vägen in till Petersburgs motionscentral. Eller varför inte via någon av de alla stigar som går som ett spindelnät genom området! Väl uppe breder ett stort och värdefullt barrskogsområde ut sig med många vandrings- och motionsspår samt spännande platser att upptäcka.

I stora delar av reservatet finns ett rikt växt- och djurliv och många av arterna har du chans att få se och höra. Här lever bland annat vår största hackspett, spillkråkan, omisskännlig med sin storlek, svarta kropp och röda hjässa. Andra nämnvärda fåglar är de rödlistade arterna mindre hackspett och göktyta. Fåglarna och andra värdefulla växt- och djurarter trivs på Ramunderberget tack vare den gamla skogen som fått stå orörd under lång tid.

Get here by public transport

Activities And Facilities

  • Nature reserve Nature reserve

Accessibility

  • Near parking Near parking
  • Near toilet Near toilet

Contact

Address

Välkommen att kontakta oss med frågor om Söderköpings Naturkarta

Email address

Idrott & Fritid, Söderköpings kommun

idrott.fritid@soderkoping.se

Questions & Answers

Ask a question to other Naturkartan users.

Reviews

Naturkartan

Naturkartan

Open this in the app