Hiking

Vidingsjö - Hovetorp, Östgötaleden

Hiking

0 of 5 stars — (see reviews)

Trail details

  • Length 12.6 km

Actions

Description

Denna etapp av Östgötaleden är relativt lättvandrad och följer stigar och småvägar från Vidingsjö motionscentrum till Hovetorp. Leden går genom Vidingsjöskogen, Ekängsdalen, Ullstämmaskogen och förbi våtmarkerna vid Ullaberg. Därefter fortsätter den förbi inbjudande hagmarker, grova ekar och spännande kulturmiljöer. Delar av leden går längs den vackra Kinda kanal och du passerar bland annat slussmiljöerna vid Hamra och Hovetorp.

Vindskydd finns i Ekängsdalen strax söder om Vidingsjö samt vid Hovetorp. Sommartid finns det en liten kiosk vid Hovetorp.

Längs vandringsleden finns flera möjliga avstickare. I norr ansluter etappen till Östgötaledens rundslingor vid Ekängsdalen och Ullaberg och Mossen.

Det är möjligt att kombinera vandringen med att åka båt på Kinda kanal. M/S Kind går sträckan Linköping-Rimforsa fram och tillbaka. Det är möjligt att stiga på och av vid slussarna i kanalsystemet, det vill säga Hamra och Hovetorp för denna vandringsetapp.

Activities And Facilities

  • Hiking Hiking

Directions

För att starta i norr tar du dig till Vidingsjö motionscenter, exempelvis via cykelbanan längs Haningeleden. Med kollektivtrafik når du motionscentret med buss 1, 16 eller 17. Från hållplatsen Hässlegatan i Vidingsjö har du 500 meters promenad till centret. Kommer du med bil tar du Haningeleden. I Vidingsjö är det skyltat mot motionscentret.

Vill du hellre starta i söder tar du Brokindsleden söderut till Hovetorp. Med kollektivtrafik tar du busslinje 566 till hållplatsen Hovetorp.

Lämpliga startpunkter med parkeringsmöjligheter finns även vid Ekängsdalen samt Hamra sluss.

Downloads

Contact

Address

Kontakta oss om du har frågor om något på Naturkartan Linköping.

Email address

Naturgruppen

+46 13 20 60 00

mosdriftsupport@linkoping.se

Questions & Answers

Ask a question to other Naturkartan users.

Reviews

Naturkartan

Naturkartan

Open this in the app