Bastun vid Övre Glottern

Current

Bastubokning åter öppen - men tänk på att följa de rekommendationer som gäller under corona-pandemin! Läs mer på Krisinformation.se: https://www.krisinformation.se/

Facilities:
 • Rest area
 • Sauna
Directions:

Åk väg 55 mot Katrineholm från Norrköping. Ta väg skyltad Glotternskogen till höger cirka en mil norr om Norrköping. Efter drygt en kilometer finns en parkering vid en bom, här utgår flera vandringsleder. Följ den orangemarkerade vandringsleden, till bastun är det ca 1,5 km.

 • Bastun bokningsbar igen

  Sep 17

  Äntligen har den nya bastustugan kommit på plats vid Övre Glottern. Bokningen är nu öppen för den som vill värma sig i kommunens vedeldade lilla bastu. Nytt är att bastun bokas via e-tjänst, mer information hittar ni på sidan om bastun. Varmt välkomna igen, nya som gamla bastubesökare!

Want to go
Been there
Comment
 • Per Nyman

  var där och firade en kompis som fyllde 50 år vi var 4 st. lagom blev det, vi gick bort och grillade vid grillplatsen en liten bit ifrån lite längre bort ett utedass har man med liggunderlag och myggnät är det vid grillplatsen ett mysigt vindskydd byggt i trä och väldigt stabilt en natt med nattbastu är att rekommendera på den tiden var det gratis och vi bokade 2 tider en på eftermiddagen och en på kvällen.... nattbastun var onödig att boka ingen där då. allt som allt en perfekt dag/kväll/natt bra mat och dryck, glöm ej egen ved tändare och lite lätteldat så du får igång bastun, hade dykskor på oss när vi badade det var perfekt då botten runt omkring inte är den bästa, synd att det är så svårt att få tider nu för tiden då var det bara 2 som hade bokat en lördag i maj.... att hitta dit första gången kan vara lite lurigt men jag har kört PW och gått med hundar dom 2 långa varv som finns i skogarna där så det är enkelt efter första gången, dock knöligt mycket rötter smala stigar och ibland får man få över träd som fallit..... lycka till :)

  11 months
 • Oskar

  Superbra bastu med fin omgivning, hade en superbra kväll. Var där 20e november 2020 och veden tog precis slut. Om du som bokat efter oss läser detta, ta med egen ved 🙂

  about 1 year
 • Renate Murken

  Vi hade svårt att hitta, då det var skymning på ditvägen och kolsvart på hemvägen, tog en timme dit och två timmar tillbaka då vi missade skylten till parkeringen. Lite dålig skyltning när det är mörkt, borde vara fler markeringar med reflexer. Annars hur mysigt som helst. Tips, ta med värmeljus och ladda pannlamporna ordentligt samt mobilerna. Rent och snyggt i och kring bastun.

  over 1 year
 • Kristin Harrysson

  Väldigt trevlig bastu, vi är så nöjda med besöket och kommer definitivt återvända!

  over 1 year
 • Maria

  Fin eldstad med galler och några sittplatser. Alldeles lagom att fixa lite lunch på även om man inte ska använda bastun. Torrdass finns en bit in i skogen.

  over 1 year
 • Johan

  För alla som tänkt att gå från busshållplats Torshag till bastun:

  Det är totalt 8,5km från bastun till busshållplats Torshag. Det tog mig och min sambo ca 2 timmar med varsin vandringsryggsäck på ca 13kg att gå från bastun vid Övre Glottern till busshållplatsen, detta inklusive några korta kiss- och vätskepauser.

  Vi gick på vägen från Övre Glottern-parkeringen ner mot östgötaleden (den börjar vid en vändplan) och följde denna mot Råsjövägen för att därefter gå ut på Katrineholmsvägen mot hållplatsen.

  Bara så att alla vet om det, det är alltså INTE 3km, utan 8,5km.

  over 2 years
 • Cajsa

  Tog längre tid än vi trodde att promenera från parkeringen, mycket på grund av att vi hade med en barnvagn. Blev för svårframkomligt med vagnen efter ett tag, så vi lämnade den i skogen. Vi hade en riktigt mysig stund vid bastun ändå! Hur fint som helst!

  almost 4 years
 • Andreas

  Vi firade kollegan som fyllt 50 här. Vildmarkswok på muurikka smakade bra efter ett dopp och bastu i jan 2014

  about 8 years
 • Eva Siljeholm

  Bara efter 20 minuters eldning är bastun varm! Sedan är det bara 5 meter till sjön!

  over 8 years