Municipality

Örnsköldsvik

Örnsköldsvik, beläget i Västernorrlands län, är en stad känd för sin rika historia, fantastiska natur och sitt engagemang för sport och friluftsliv. Staden ligger i hjärtat av Höga Kusten, ett UNESCO-världsarv känt för sin unika geografi och vackra kustlandskap.

En av de mest populära platserna i Örnsköldsvik är Skuleskogens nationalpark, som erbjuder vandringsleder genom varierade landskap med gamla skogar, branta klippor och vidsträckta utsikter över Bottenhavet. Ett måste är en tur till Slåttdalsskrevan, en dramatisk ravin med nästan lodräta klippväggar.

Staden har ett rikt maritimt arv och besökare kan lära sig mer om regionens historia på Örnsköldsviks museum och konsthall. Museet erbjuder utställningar om allt från regionens natur och kultur till modern konst.

För friluftsentusiaster är Höga Kusten-leden ett utmärkt val. Den 130 kilometer långa leden sträcker sig genom Höga Kusten och erbjuder spektakulära vyer över havet, klippor och skogar.

Örnsköldsvik är också hem för Fjällräven Center, en arena där stadens hockeylag Modo Hockey spelar sina matcher. Arenan används också för konserter och andra evenemang och är ett populärt utflyktsmål för sport- och musikälskare.

Skeppsmaln, en pittoresk fiskeby, är en annan populär plats att besöka. Här finns Sveriges nordligaste fyr och det unika Surströmmingsmuseet, där du kan lära dig mer om denna nordsvenska delikatess.

För vattenentusiaster erbjuder Örnsköldsvik goda möjligheter till båtliv och fiske, med många vackra öar och vikar längs kusten.

Örnsköldsvik erbjuder med sin unika kombination av vacker natur, sport och kultur en perfekt plats för en minnesvärd upplevelse vid Höga Kusten.

Map

Categories

Guides

Naturkartan

Naturkartan

Open this in the app