Museum

Kalvsnäs kvarn

Museum

0 of 5 stars — (see reviews)

Actions

Description

Lär dig om kvarnens historia, skogsforskning och hur torparfolk utan häst fick gno. Utställningar, guidade turer och närheten till promenadstigen med åttio olika trädslag gör kvarnen väl värd ett besök.

Den naturskönt belägna kvarnen byggdes 1865 på grunden av en stångjärnssmedja anlagd redan 1656. Idag fungerar den som ett välfyllt bymuseum som är öppet alla dagar under sommaren Varje sommar tillkommer även olika foto- och konstutställningar.

Nära kvarnen finns Kratte Masugns arboretum, ett skogsforskningsområde med planterade träd. Ta en promenad och kika på åttio trädslag, alla märkta med namn. Du hittar rariteter som serbisk gran, ett av Europas mest sällsynta trädslag, och Japansk lärk som naturligt växer i ett litet bergsområde i Japan.

Utställningen Livet på torpet visar bland annat hur det var att bruka jorden utan tillgång till häst. Här finns saker som handredskap, torparens kläder och ett äkta gammalt kobås. Skogens historia handlar om skogsforskningen och plantskolan som drevs intill från 1944 till 1976.

Och så ett tips! I Sälgsjön vid Kalvsnäs finns en långgrund badplats med klart fint vatten och sandbotten.

Kontaktperson: Helen Snar

Activities And Facilities

  • Culture Culture
  • To do To do
  • Attraction Attraction
  • Museum Museum

Questions & Answers

Ask a question to other Naturkartan users.

Reviews

Naturkartan

Naturkartan

Open this in the app