News

Ny iläggningsbrygga i Jädraån

Nu finns en ny iläggningsbrygga vid Pallanite kraftverk i Jädraås som gör det enklare att paddla den vackra sträckan mellan Jädraåsdammen och Pallanite.

Nytt tak på Mårtensklacks vindskydd

På Gästrikeledens etapp mellan Ockelbo och Medskogssjön har nu vindskyddet uppe på Mårtensklack fått nytt tak. Ta en sväng upp dit och kolla utsikten!

Vattenkällor vid Fallfäbodarna och Idafors

På Gästrikeledens etapp mellan Åmot och Lingbo finns nu vattenkällan vid Idafors markerad på Naturkartan. På samma etapp har vattenkällan vid Fallfäbodarna nu placerats på…

Invigning av Jädraås Bike arena 18 juni

Lördagen den 18 juni 2022 invigs Jädraås Bike Arena.Totalt 8 mountainbike- och gravelleder av olika svårighetsgrad. 10:00 klipper Theres Sunberg från Leader Gästrikebygden bandet och…

Invigning av Lenåsens vindskydd sön 22/5

På söndag den 22/5 sker ny-invigning av Fäbodleden och Lenåsleden samt invigning av Lenåsens vindskydd. Ledarledda vandringar med Friluftsfrämjandet Sandviken.

Ny etappindelning Gästrikeleden

Idag uppdaterar vi etapperna på Gästrikeleden så att de stämmer överens med etapperna i boken Vandra Gästrikeleden. ”Tidigare med två olika sätt att dela in…

About Gästrikland

Upptäck Gästriklands magiska natur! Ladda ner appen Naturkartan för att hitta ditt nästa friluftsäventyr. Naturkartan Gästrikland är en digital guide där du kan få mer samlad information om natur- och friluftsaktiviteter i Sandviken, Gävle, Ockelbo och Hofors kommun. Ut och njut!

Contacts

Kalle Bergdahl

Projektledare

Guiden Gästrikland i Naturkartan ägs och förvaltas av Sandviken, Gävle, Ockelbo och Hofors kommun i samarbete med föreningen Naturkraft och Gästriklands Besöksnäring.

Naturkartan

Naturkartan

Open this in the app