Hiking

Hästmuseum Strömsholm - Tävlingarnas Strömsholm

Hiking

0 of 5 stars — (see reviews)

Trail details

  • Length 1.2 km
  • Time 50 min

Actions

Track status

Unknown

Description

Tävlingarnas Strömsholm är 1,2 km lång och tar c:a 50 minuter att gå under ledning av berättaren Jan Fristedt. Slingan går till stor del på gräs och i terrängen, där du i vissa fall delar utrymmet med hästekipage. Slingan går från slottets entré till Hästkyrkogården på Österängarna. Du får höra hisnande historier om allt från Strömsholmstävlingarna, kunglig björnjakt, galopptävlingar och slutligen berättelser om de legendariska hästarna som galopperat vidare på de evigt gröna ängarna.

Appen Hästmuseum Strömsholm är kostnadsfri att både ladda ner och lyssna på. Alla slingor utom Tävlingarnas Strömsholm startar vid Knytpunkten på stallbacksområdet. Besökaren kan välja att starta en slinga var som helst och till exempel gå den motsols, men då kan viss logik gå förlorad. Berättaren tar besökaren med på intressanta promenader kryddade med fakta, anekdoter och humoristiska berättelser från dåtid, nutid och framtid. Eftersom slingorna styrs av GPS, går det inte att lyssna på berättelserna utan att vara på den aktuella GPS-punkten.

Tips:
Varje år under första helgen i juni anordnas Strömsholms dagarna på gräsytorna bakom slottet. Hästtävlingar i disciplinerna hoppning, dressyr och fälttävlan. Svenskt Grand National brukar anordnas lördagen helgen efter Strömsholms dagarna.

Activities And Facilities

  • Hiking Hiking
  • Culture trail Culture trail

Facts

1,2 km

Surface

Grus och gräs

Vegetation

Till minnesplatsen "Hästkyrkogården" behöver du ta dig över ett staket. Det finns hjälpmedel utplacerat så att du kan ta dig över.

Parking

Fri parkering finns framför slottet och även bakom slottet ner mot forsen.

Communications

Lokal buss stannar vid Stallplan, väg 252.

Directions

Starten för audioguidningen sker på trappen till Strömsholms slott.

Regulations

Visa hänsyn till ridande ekipage på området.

Questions & Answers

Ask a question to other Naturkartan users.

Reviews