Gökriksudden

To do:
 • Nature reserve
Accessibility:
 • Near parking
Directions:

Vid Lungers kyrka, sväng mot söder vid skylt Lungers hamn 4. Kör 1,8 kilometer, sväng till höger in på en grusväg, trots skylt för motortrafik förbjuden. Håll till höger på toppen av åsen, fortsätt i 1,5 kilometer till du är framme på parkeringen. Observera att grusvägen är smal, gropig och stenig!

Contact us

Ylva Granath

Kontakta mig om du har frågor om Naturkartan Västmanland.

 • Naturvård i Gökriksudden

  Feb 07

  En av våra uppgifter är sköta om länets naturreservat. Kolla in vår video om vad som nyligen gjorts i Gökriksudden. Länsstyrelsens naturvårdsförvaltare Mats och Alf sätter nät runt träd i naturreservatet. Detta för att hindra att bävern tar ner träd som är lämpliga häckningsplatser för havsörnar. Länk till videon på Youtube

 • Ny spång i Gökriksudden

  Sep 25

  Förra veckan genomfördes lite förbättringar av en led i naturreservatet Gökriksudden. En cirka 20 meter lång spång kom på plats längs den västra slingan. Gökriksudden ligger 1,5 mil sydväst om Arboga. Här kan du vandra längs stigar genom skogsdungar. Stigarna är totalt cirka 3 kilometer. Vid Hjälmarens strand finns ett vindskydd och där finns även möjlighet att grilla. På vår webbplats kan du läsa mer om Gökriksudden och länets alla andra naturreservat.

 • Här trivs havsörnar

  Mar 05

  Den här veckan har vi haft fokus på havsörn i sociala medier och i Naturkartan. Inför helgen kommer tips på naturreservat där vi vet att du med lite tur kan få se havsörn. Frösåker – Ett naturreservat vid Mälaren där det finns flera rastplatser med grillmöjligheter. Strömsholm – Ta dig till platser i naturreservatet som ligger ner mot Mälaren. Hälleskogsbrännan – Det går att se havsörn även här. Det gäller bara att lyfta blicken och ha tålamod. Ängsö – Ta en picknick på n...

 • Grilla i Gökriksudden

  Dec 10

  Funderar du på att grilla korv i helgen men har inte bestämt var? Då kanske du ska besöka vindskyddet i Gökriksudden. Där har Länsstyrelsen nyss fyllt på med ved. Observera att vägen fram till reservatets parkering är smal, stenig och lite gropig och att den kan vara oplogad.

 • Se havsörnar i Västmanland

  Jan 12

  Havsörnen är Sveriges största fågel med ett vingspann på över två meter. Det går att få syn på havsörnar på flera håll i Västmanland, framförallt runt Mälaren och Hjälmaren. Under flera år har Länsstyrelsen bjudit in till en örnskådningsdag på Ängsö. De senaste två åren har arrangemanget inte kunnat genomföras på grund av isbrist eller pandemirestriktioner. -Den pågående pandemin gör att vi inte heller i år genomför örnskådningsdagen. Istället tipsar vi om naturreservat dä...

Want to go
Been there
Comment
 • Ylva

  Hej Ronja! Vi har förtydligat så att informationen om att vägen är smal, gropig och stenig även syns i appen, inte bara i webbversionen av Naturkartan.

  over 1 year
 • Ronja

  SE UPP när ni åker sista grusvägen om ni kommer med bil, gropigt och stenigt, vissa ställen så att man drog i under bilen. Skogen är lite lummig och mysig att gå igenom, men bäst är vindskyddet där man kan sitta/sova med en superhärlig utsikt över sjön.

  over 1 year