Hiking

Tärnaleden från Tärnaby Fjällhotell via Tärnaby Camping och Solberg - anslutningsled till Kungsleden

Hiking

0 of 5 stars — (see reviews)

Trail details

  • Length 7.5 km

Actions

Currently

Ledsträckan mellan Bergsvägen och Tärnaby Camping är under anläggande vilket gör att vissa partier är blöta och att den ledsträckan inte är skyltad ännu. Färdigställande sker under juli.

Description

Tärnaleden är en av våra fantastiska närleder som vi har utanför dörren. Tärnaleden omges av Laxfjället och Gautafjället, som är två små kompletta fjäll.

Leden börjar vid Tärnaby Fjällhotell. Följ Östra Strandvägen österut. Sväng vänster strax efter sjukstugan och följ Bergsvägen en bit. I den kraftiga kurvan lämnar du Bergsvägen och tar till höger längs Tärnaleden. Sen är det bara att vandra vidare tills du kommer ner till bilvägen som ligger bredvid Tärnaby Camping. På andra sidan bilvägen fortsätter Tärnaleden till Solberg.

Från Tärnaby Camping går en fin, naturskön stig längs Tärnaån fram till fritidshusområdet i Solberg. Stigen är bred och lättillgänglig fram till hängbro på västra sidan av ån och den ses som handikappvänlig fram till hängbron ungefär 2,5 kilometer uppströms. Hängbron har också byggts om för att göra det möjligt att ta över rullstolar och barnvagnar.

På andra sidan hängbron finns en fin sandstrand.

Leden delas mellan vandrare och cyklister så visa hänsyn.

Kommer du från Tärnaby så tar du vänster när du kommer fram till Solbergsvägen. Följ bilvägen och ta sen höger och följ vägen som går upp till fd Fjällgården. Skyltat. Från parkeringen uppe vid fd Fjällgården (Entre Solberg i Naturkartan) går leden vidare och ansluter till Kungsleden. Sök på Solberg - Stabre - anslutning Kungsleden här i Naturkartan.

Activities And Facilities

  • Biking Biking
  • Hiking Hiking
  • Mountainbiking Mountainbiking

Facts

Det finns två rastplatser mellan Tärnaby Camping och hängbron. Ta med egen ved.

Längs flugfiskesträckan i Tärnaån finns stora möjligheter till fångst av stor öring och strömfiskesträckan vid hängbron i Solberg är ett utmärkt fiskeställe för flugkast och kastflöte. Köp fiskekort via länk nedan.

Contact

Address

+46 (0)954-140 33

Email address

Turistinformation Hemavan Tärnaby

info@visithemavantarnaby.se

Questions & Answers

Ask a question to other Naturkartan users.

Reviews

Naturkartan

Naturkartan

Open this in the app