Nature reserve

Arnöhuvud

Nature reserve

0 of 5 stars — (see reviews)

Actions

Description

Högt uppe på Uppsalaåsen står vi och blickar ut över Mälarens vatten. Solen försvann just bakom ett moln och vinden friskar i och rufsar om i håret. Visst är det en havsörn som svävar där borta över viken? Faktum är att det finns mycket fåglar i vikarna runt omkring och vi har en vidunderlig utsikt från åsen.

Vid Arnöhuvud höjer sig Uppsala åsen hela 45 m över havet. Sluttningarna ner mot vattnet är branta och klädda med barrskog. På bronsåldern var Arnö huvud en ö varifrån man hade bra utsikt över vattenleden in mot Uppsala. Spår efter dåtidens människor ser du idag i form av flera stora stenrösen.

Från parkeringen kan du välja mellan två stigar. Den ena, 650 m lång, går genom skog med mycket lövträd, ner mot vattnet och Reveludden. Följer du den andra stigen kommer du efter ca 1,3 km upp till toppen av Arnö huvud. Ta gärna med fika och stanna en stund.

Service: Informationstavlor, stigar, parkering

Förvaltare: Länsstyrelsen i Uppsala län

Activities And Facilities

  • Nature reserve Nature reserve

Accessibility

  • Near parking Near parking

Directions

Naturreservatet Arnöhuvud ligger på Skohalvön.

Med bil: Det är inte helt enkelt att hitta till reservatet så det rekommenderas att du tar med en karta. Från väg 263 svänger du av ut på Skohalvön mot Skokloster. 2,5 km innan du kommer fram till Skokloster slott svänger du vänster. Här finns en vägskylt "Arnöhuvud naturreservat 3 km" . Snart svänger du vänster igen och kör förbi Bagarbo. Därefter vänster ytterligare en gång mot Lillåker. Fortsätt tills du kommer fram till reservatets parkering.

Contact

Email address

Länsstyrelsen i Uppsala län

[email protected]

Questions & Answers

Ask a question to other Naturkartan users.

Reviews