Stora Envättern

To do:
 • Nature reserve
Directions:

Till fots: Naturreservatet nås via Sörmlandsleden etapp 13.

Med bil: Åk E20 västerut från Södertälje ca en knapp mil. Ta Nykvarnsavfarten (vänster) söderut mot Järna. Fortsätt ca 7 km och sväng höger mot Gnesta. Efter ca 6 km passera en smal vik av Yngern – Yngsviken. Fortsätt ca 600 m och sväng höger in på mindre grusväg. Skyltat höger ”Naturreservat”. Efter ca 1,1 km, strax före en bom, följ skyltning ner till vänster ca 600 m till parkering och reservatsinformation. Det går även att följa Sörmlandsleden från Yngsviken där det finns parkeringsytor och etappinfo om Sörmlandsleden.

Want to go
Been there
Comment
 • Yvonne Ekström

  Fint område. Vi hade dock oturen att båda grillplatserna var upptagna igår. Den ena av solbadare, och den andra av tältare. Nästa gång går vi runt sjön!

  7 months
 • Marie Alke

  Hej,
  vet någon hur långt det är att gå runt sjön? Verkar vara en mysig vandring

  11 months
 • Emelie Steijer

  Som ”Jojje” skriver följde vi stigen som går runt sjön. Mycket fin tur, ganska blött på sina ställen såhär en mild decembermånad.

  about 1 year
 • Jojje

  Något som inte framgår i varken text eller på kartan är att det finns en stig runt hela sjön som är enkel att följa. Kombineras med Sörmlandsleden och gulmarkerad stig. Totalt 5.5 km från parkeringen.

  about 2 years