Recreation area

Eriksö friluftsområde

Recreation area

0 of 5 stars — (see reviews)

Actions

Description

Eriksö är ett av Vaxholms stora friluftsområden, beläget på Vaxholms huvudö, Vaxön. Här kan du uppleva naturen utan att märka av tätorten som ligger i närheten. Friluftområdet ligger på en halvö invid fjärden med Bogesundslandet på ena sidan och Kullön på den andra. Naturen domineras av blandskog av tall, gran med inslag av lövträden ek, al, bok, lind och björk.

Om du besöker området på våren är slänterna ner mot fjärden täckta av blåsippor och vitsippor. Friluftsområdet har gott om både sjöfåglar och skogsfåglar. Några av de arter som trivs här är snatterand, sångsvan, spillkråka och har du tur kan du få se en kattuggla. Invid entrén till friluftsområdet ligger den naturliga våtmarken, Eriksömmaren som fungerar som en viktig vattenrenare för det kustnära vattnet. Längst ut på udden finns en grillplats och ett vindskydd för övernattning. Under sommarhalvåret kan du bada vid Eriksöbadet eller från någon av de små stränderna eller klipporna som ligger längs med elljusspåret. Eller varför inte se friluftsområdet från vattnet? Vaxholms kanot hyr utrustning för den som är sugen på att paddla. På Eriksö finns också ett av Vaxholm stads två utegym och Vaxholm Skypark bjuder på äventyr uppe i luften. På vintern omvandlas löparspåret till spår för längdskidor.

På Eriksö finns även serviceutbud i form av -kiosk, - servering, -camping, -uthyrningsstugor, - uthyrningsvagnar, - 20-manna tält,-minigolf, Eriksö erbjuder också en strandnära bastu för uthyrning.

Get here by public transport

Address

  Eriksövägen 44

  185 37 Vaxholm

  Sverige

Activities And Facilities

 • Recreation area Recreation area

Accessibility

 • Near parking Near parking
 • Near Public Transport Near Public Transport
 • Near toilet Near toilet
 • Stroller accessible Stroller accessible

Communications

Med kollektivtrafik: Ta buss 670 från Danderyds sjukhus och kliv av hållplats Eriksövägen. Med bil: Ta väg 274 mot Vaxholm och sväng av mot Eriksö, följ Eriksövägen tills du når parkeringsplatsen och Eriksö Camping.

Questions & Answers

Ask a question to other Naturkartan users.

Reviews

Naturkartan

Naturkartan

Open this in the app