Municipality

Hultsfred

Hultsfred, beläget i Småland, är en kommun känd för sina vackra landskap, sjöar och sitt rika kulturarv. Orten är mest känd för den legendariska Hultsfredsfestivalen, en musikfestival som satte staden på kartan under flera decennier.

Området har flera sjöar, skogar och friluftsområden som gör det till ett perfekt utflyktsmål för naturälskare. Naturområden som Mörlundaåsen erbjuder vandringsleder där man kan uppleva den småländska naturens skönhet på nära håll. Området runt sjön Hulingen är populärt för både vandring och fiske, och sjön är känd för sina fina badplatser under sommaren.

För den som vill uppleva lite kultur och historia finns Hultsfreds hembygdsgård, ett museum som visar lokalhistoria och gamla byggnader som ger en inblick i hur livet såg ut i området förr i tiden. I närheten ligger även Virserums Konsthall, som ofta har utställningar med lokala och internationella konstnärer.

Hultsfred har också en intressant musiktradition, och Rockarkivet är ett museum och arkiv som bevarar minnen från Hultsfredsfestivalen och Sveriges rockmusikscen.

Området är också känt för sina vackra små byar och herrgårdar, och du kan upptäcka den småländska landsbygden genom att utforska cykel- eller vandringsleder som tar dig förbi traditionella röda stugor, gamla stenbroar och små sjöar.

Hultsfred erbjuder en lugn atmosfär och möjligheten att uppleva Smålands natur och kultur på ett avkopplande och autentiskt sätt.

Map

Categories

Guides

Naturkartan

Naturkartan

Open this in the app