Municipality

Bromölla

Bromölla, beläget i nordöstra Skåne, är en charmig kommun med nära anknytning till naturen. Kommunen ligger mellan sjöarna Ivösjön och Oppmannasjön, vilket gör området till en populär destination för friluftsliv, fiske och vattensporter. Den frodiga naturen och det rika djurlivet lockar både naturälskare och de som vill uppleva den skånska landsbygden.

Ivösjön, Skånes största sjö, erbjuder fantastiska möjligheter för segling, fiske och paddling. Den närliggande Ivön, en ö mitt i sjön, är ett populärt utflyktsmål med sina natursköna stigar och möjlighet att upptäcka en av Skånes mest fascinerande geologiska områden. Ivösjön är också känt för sina kalkbrott där fossiler från forntida djur hittats, vilket lockar geologiintresserade från hela landet.

Nära Bromölla ligger naturreservatet Bäckaskog, en härlig plats för vandring. Dess kuperade landskap och skogar ger en känsla av vildmark, samtidigt som det ligger nära civilisationen. I närheten finns även Bäckaskog slott, en historisk byggnad med anor från 1200-talet, omgiven av trädgårdar och vatten.

Bromölla har också sina kulturella höjdpunkter, bland annat Iföverkens industrimuseum, där man kan lära sig mer om traktens industrihistoria och den keramik som satt Bromölla på kartan. För konstintresserade finns Ifö Center, ett kreativt konstcentrum som ofta visar utställningar och erbjuder verkstäder.

Med sina sjöar, skogar och kulturella sevärdheter erbjuder Bromölla ett avkopplande resmål för den som söker skönheten i naturen och fascinerande historia.

Map

Categories

Guides

Naturkartan

Naturkartan

Open this in the app