Hiking

Bäverleden

Hiking

0 of 5 stars — (see reviews)

Trail details

  • Length 7.0 km

Actions

Currently

Leden är försedd med nya skyltar och ny färgmarkering (orange).

Description

Bäverleden startar vid Bjursås Berg och sjö eller vid elljusspåret på Hanses Hällar ovanför ridhuset och passar utmärkt när du vill ha ett par timmars omväxlande vandring. Under de sju kilometrarna kommer du främst att gå i skog, men du passerar även gamla slåttermarker längs med Liholsån. När leden stiger uppför Bjursberget är det rätt brant, men håll ut! Väl uppe väntar skön vandring i flera kilometer innan du på tillbakavägen sneddar nerför det som om vintern är slalombackar. Uppe på Bjursberget kommer Bäverleden in på samma stigar som den längre Vildmarksleden. På ett par ställen längs leden väntar vackra vyer över sjöarna Rogsjön och Bjursen.

Hambergsstugan är en fin raststuga som Bjursås IK ansvarar för. Här finns möjlighet att rasta både inomhus och utanför. Ytterligare en rastplats, i form av ett vindskydd med fin utsikt, finns vid Hanses hällar ovanför Bjursås ridklubb.

Hela Bäverleden är väl markerad och lätt att hitta. Du går främst på torra tallmarker och stövlar behövs inte om det inte är väldigt blött i terrängen.

Get here by public transport

Powered by Google

Activities And Facilities

  • Hiking Hiking

Accessibility

  • Near parking Near parking

Facts

Markeringen består av orange färg på träden samt grå och blå vägvisare.

Falu kommun ansvarar för Bäverleden.

Parking

Det går bra att parkera vid campingen eller vid elljusspårets parkering vid Hanses Hällar.

Directions

Från Bjursås följer du skyltningen mot Bjursås Berg och sjö eller till elljuspåret ovanför Dössberget. För att hitta de första markeringarna för Bäverleden vid Bjursås Berg och sjö följer du grusvägen som passerar förbi Bäverhyddans Värdshus.

Downloads

Contact

Email address

Kontaktcenter Falu kommun

kontaktcenter@falun.se

Questions & Answers

Ask a question to other Naturkartan users.

Reviews

Naturkartan

Naturkartan

Open this in the app