Vandring

Sörmlandsleden etapp 56 Trosa - Tullgarns slott

Vandring

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 20.0 km
  • Svårighetsgrad Blå - medel

Åtgärder

Ljud

Beskrivning

Längst etapp 56 går du via både gator, landsvägar och strandnära stigar fram till Stensund. Här kan du se minnesstenen efter de frisksportare som byggde vikingaskeppet Ormen Friske. Vidare går leden i ett omväxlande landskap med kuperad terräng och öppna landskap. På väg mot Tullgarns slott passerar du ett skärmskydd uppe på berget, en gammal kalkugn och badplatsen Komöte. Vid Furholmsberget kan du välja en rundslinga som går upp på berget och gamla fornborgen.

I vacker skogsterräng kommer du sedan upp på Pilskogsbergen med magnifik utsikt över Tullgarnsviken och slottet som en gång i tiden var kung Gustav V:s sommarresidens. Efter ytterligare en skogspromenad kommer du ner på den väg som efter någon kilometer når fram till etappmålet Tullgarns slott.

Det är gratis att vandra på Sörmlandsleden. Leden drivs av en ideell förening och det är tack vare dess medlemmar som leden kan leva vidare. Bli medlem du också! För 200 kr blir du en hjälte som hjälper föreningen att låta leden leva vidare!

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring

Tillgänglighet

  • Nära parkering Nära parkering
  • Nära kollektivtrafik Nära kollektivtrafik

Fakta

OBS! Var noga med att följa Sörmlandsledens orangea markeringar på träd, stolpar och pilar! INTE andra förekommande markeringar i snarlik färg.
Sörmlandsleden är gratis att vandra på och driva av en ideell förening. Bli medlem i föreningen för att stötta ledens fortsatta levnad och få tillgång till kartor.

Parkering

Möjligt att parkera i Trosa alternativt vid Tullgarn

Kommunikationer

Busshållplats vid Tullgarn samt inne i centrala Trosa

Hitta hit

Du kan utgå från Trosa eller Tullgarn för att vandra på etapp 56.

Kontakt

E-postadress

Trosa kommuns turistcenter

[email protected]

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare eller till ansvarig förvaltare.

Recensioner