Walking

Strandpromenaden längs Svindersviken

Walking

0 of 5 stars — (see reviews)

Trail details

  • Length 2.0 km
  • Difficulty Green - simple

Actions

Currently

Nacka kommun fyller 50 år!

Som en del av Nackas 50-årsfirande hittar du just nu en tipspromenad med elva frågor utmed strandpromenaden i Svindersvik. Här kan du och dina promenadkompisar utmana varandra och lära er mer om Nackas historia, nutid och framtid.

Frågorna och svaren hittar du på www.nacka.se/tipspromenad50

Läs mer om Nackas 50 års firande www.nacka.se/50

Description

Följ vattnet på en promenad som till stor del går på ett trädäck som är fäst vid bergsbranten! Du kan starta vid Nacka strand och gå in mot huvudstaden. Efter knappt en kilometer passerar du Marinstadens flytande bostäder. Fortsätt lika långt till, och du är framme vid det flotta sommarnöjet Svindersvik. Det är en välbevarad 1700-talsmiljö som numera ägs av Nordiska museet.

Det går bra att njuta av promenaden både för den som kommer med barnvagn och för den som är rullstolsburen. Framme vid Svindersvik är dock den fortsatt vägen besvärligare, om man vill ta sig fram till allmänna kommunikationer - Saltsjöbanan eller buss vid Värmdövägen.

Activities And Facilities

  • Running Running
  • Walking Walking

Accessibility

  • Stroller accessible Stroller accessible
  • Wheelchair accessible Wheelchair accessible

Surface

trädäck, asfalt

Directions

Till Nacka strand: buss eller båt (Sjövägen - SL-biljett gäller). Till Svindersvik: närmaste allmänna kommunikationer finns vid Nacka station - Saltsjöbanan eller buss.

Contact

Email address

Lindgren Sofia

[email protected]

Questions & Answers

Ask a question to other Naturkartan users.

Reviews