Borgbergsleden

Difficulty: Blue - medium
To do:
 • Hiking
 • Walking
Accessibility:
 • Near parking
Length: 11.0 km
Surface:

Grusvägar, stig i skogsmark och betesmark, berghällar och sten.

Parking:

Parkering finns vid Petersburgs motionscentral, alternativt på södra sidan om Göta Kanal.

Address:

Söderköping, Sweden

Directions:

Åk med bil till Petersburgs motionscentral och börja vandringen därifrån. Alternativt börja vid kanalslussen i Söderköping. Du kan självklart välja att gå på leden vart du än önskar. Flera av Ramunderbergets stigar korsar Borgbergsleden.

Contact us

Idrott & Fritid, Söderköpings kommun

Välkommen att kontakta oss med frågor om Söderköpings Naturkarta

Want to go
Been there
Comment
 • Amanda Sjöberg

  Jag gick i väldigt maka takt, tog ca 3h och 15min. Är en ganska krävande runda med väldigt mycket backar, kan vara värt att skippa när det är halt ute. Inte heller något att släpa med barn på enligt mig. Den del som är mot Götakanal har många bänkar och grillplatser på. Finns även en grillplats under ett parasoll-liknande tak. Väldigt vacker runda men inte för en ovan vandrare eller någon som har svårt att gå i branter.

  over 1 year
 • Kenth Lampa

  Trevlig promenad i bitvis kuperad terräng. Underhåll av leden av säkerhetsskäl borde genomföras, rep att hålla sig i på några ställen och och borttagning av åtminstone två vindfällda träd som ligger över stigen. På ett ställe så går stigen över muren till en fornborg! Big No-No. För att undvika skada på muren så bör en trappa installeras där.

  over 1 year