Municipality

Sälen (Malung-Sälen)

Malung-Sälen, som ligger i Dalarnas län, är en plats där djupa skogar och imponerande fjäll möts, vilket skapar en mångsidig terräng för både vandring och reflektion. Här finns många spår av både historisk och kulturell betydelse, och naturen bjuder in till äventyr året om.

Vasaloppsleden fortsätter att vara en av de mest ikoniska vandringslederna i området, där dess rutt följer det historiska skidloppet från Sälen till Mora. Leden erbjuder vandrare en chans att uppleva den lugna skogen och de öppna fält som varje år vittnar om det stora loppets dynamik.

För de som är intresserade av en utmanande tur med fantastiska vyer är Storfjällsturen ett utmärkt alternativ. Denna tur tar dig genom några av de mest spektakulära delarna av Sälenfjällen, där vidsträckta panoraman och möten med fjällens flora och fauna väntar. Storfjällsturen är särskilt uppskattad under sen sommar och tidig höst, när naturen är i full blom och dagarna fortfarande är långa.

Nära Malungs tätort finner man Oxbergsslingan, en lättillgänglig led som är idealisk för kortare dagsturer. Denna slinga bjuder på en mångfald av landskap och är perfekt för de som vill njuta av en snabb men innehållsrik naturupplevelse.

En annan intressant vandringsled är Malungs Kulturled, som erbjuder en resa genom lokala traditioner och historiska platser. Denna led är inte bara en naturupplevelse utan också en kulturell upptäcktsfärd där man får lära sig om bygdens historiska betydelse och dess inverkan på det moderna Sverige.

Att vandra i Malung-Sälen är att stiga in i en värld där varje stig och led öppnar upp nya perspektiv på Sveriges natur och kultur. Oavsett om du söker äventyr i högfjällen eller en lugn stund i skogen, finns det något här som kommer att berika din upplevelse.

Map

Categories

Guides

Naturkartan

Naturkartan

Open this in the app