Lättade restriktioner i den smittade zonen angående afrikansk svinpest.

Weiterlesen

Lyssna på Ängsös kulturstig

Fotos

  • Informationstavla i höstsol.
    Foto: Ulrika Mogren

Nu kan du lyssna på korta berättelser om kulturhistorien i naturreservatet Ängsö. Berättelserna ligger som ljudfiler här i naturkartan.

Att naturreservatet Ängsö bjuder på fina naturupplevelser känner säkert många till. Det finns flera vandringsleder och många fina picknickplatser. Reservatet är även värd en utflykt för den som är intresserad av historia. Det var till exempel i Berg som de första människorna bosatte sig på ön.

Runt Berg finns idag många spår efter deras liv. Här har Länsstyrelsen skapat en kulturstig med att antal informationstavlor där det går att läsa om människors spår från olika tider. Nu finns även texterna inlästa och går att lyssna på i Västmanlands naturkarta. Berättelserna handlar bland annat om de gravfält som finns längs kulturstigen och spåren efter en medeltida by.

För att lyssna på varje inläst text klickar du upp respektive informationstavla och skrollar ner till du hittar en play-ikonen.

Sedan tidigare går det att lyssna på ljudfiler om historien kring gruvverksamheten kring Sala Silvergruva i naturreservatet Aspenstorp.

Kontakt

Adresse

Kontakta mig om du har frågor om Naturkartan Västmanland.

E-Mail-Adresse

Ulrika Mogren

ulrika.mogren@lansstyrelsen.se

Västmanlands Naturkarta

Västmanlands Naturkarta

Öffnen Sie dies in der App