Såhär fungerar Naturkartan
STF har gjort en film om hur man använder appen Naturkartan
STF har gjort en film om hur man använder appen Naturkartan
Kolla första sidan på Naturkartan.se/Romboleden. 34 kyrkor! Det alla kyrkor som tillhör Svenska kyrkan utmed Romboleden. De är importerade från Kyrkguiden. Snart tillkommer ekumeniska kyrkor…
På Romboleden finns många stugor som upplåtes fritt för vandrare. Några av dem finns i Älvdalen. Det kan vara mycket enkla stugor såsom Tapptjärnskojan, stora…
När man skulle lämna socknen vare sig det var för arbets- eller pilgrimsvandring så behövde man prästens tillstånd.
Nu har vi laddat upp en artikel av Nils Ahnlund om Romboledens sträckning genom Härjedalen. Publicerad i STF:s årsbok 1931.
Sommaren 2018 har ett stort antal eldsjälar loggat Romboleden i Sverige med gps. Gpx-spåren framgår av kartan och utgör underlaget för denna karta. Ett varmt…
Romboleden är en pilgrimsled från medeltiden. Den går från Mälardalen till Trondheim och Helig Olovs grav. Församlingar, kommuner, historiska föreningar, bygdeföreningar, eldsjälar, lokalt näringsliv och besöksnäring arbetar tillsammans i nätverk, med att rusta Romboleden som besöksmål. Första steget är att skapa en digital karta som ska vara ett bra underlag för vandraren. Sommaren 2020 beräknas kartan vara uppdaterad.
Som ett led i kvalitetssäkringen provvandrar vi hela sträckan innan anser att kartan är klar. Vill du gå Romboleden, och om det är något du undrar, kontakta gärna våra lokala kontaktpersoner. Hjälp oss att bli bättre genom att berätta om din upplevelse!
Västerås stift/Stiftskonsulent med ansvar för pilgrim
Se förteckning över övriga kontaktpersoner i en artikel ovan.