Wandern

Kebnekaise Mountain Station-Nikkaluokta

Wandern

0 von 5 Sternen — (siehe Bewertungen)

Details zum Weg

  • Länge 19.0 km

Aktionen

Beschreibung

Vandringen börjar på kalfjället, men ganska snart får du återse den frodiga fjällbjörkskogen. Passa på att vända dig om då och då för att njuta av Kebnekaisemassivets skönhet.

Efter en kilometer från Kebnekaise Fjällstation kommer du till en hängbro över Darfáljohkas kanjon. Här finns torrdass och möjlighet att hitta tältplats. Jokkens vatten är grumligt av stenpartiklar och mineraler från Kebnekaisemassivets glaciärer. Längre ner i dalen bildar glaciärslammet deltat i den turkosblå sjön Láddjujávri.
Efter Darfáljohka vandrar du i svag nedförsbacke vidare ner i fjällbjörkskogen. Stigen är stenig och kan därför upplevas lite besvärlig. Förutom Kungsleden-vandrare möter du många vandrare som har bestigningen av Kebnekaises högsta topp i siktet.

Efter 8 kilometer når du en plats där båten angör, den övre båtlänningen. Härifrån går det att korta vandringen med 6 kilometer genom att ta båttransporten över Láddjujávri. Juni till september går båten dagligen enligt tidtabell och turen tar 20–30 minuter. Där båten angör den nedre båtlänningen finns en restaurang och boende (Enoks). Härifrån är utsikten enastående över glaciärsjön, med Kebnekaisemassivet i blickfånget. Om du väljer att vandra istället för att ta båten väntar en småkuperad och delvis stenig stig längs Láddjujávri.

Den återstående vandringen till Nikkaluokta är lätt och går längs en bred stig. När det är ungefär 3 kilometer kvar till Nikkaluokta kommer du till hängbron över Ĉievrrajohka som är en fin plats att rasta vid.

Det finns bra tältplatser längs i stort sett hela sträckan.

I Nikkaluokta finns boende, restaurang och en liten butik hos Nikkaluokta Sarri.

Tid: 5-6 timmar

Aktivitäten und Einrichtungen

  • Wandern Wandern

Oberfläche

The trail is relatively easy to walk, with stonier sections between the Tarfala bridge and the lower boat landing.

Kommunikation

Nikkaluokta lies about 70 km from Kiruna. There is a road all the way and the simplest way to get here is by bus, unless you are driving.

Hörvalls Trafik operates the bus route. For more information, see Nikkaluoktaexpressen website.

Boat transport Láddjujávri (Enoks website)

Kontakt

E-Mail-Adresse

Länsstyrelsen Norrbotten

[email protected]

Fragen & Antworten

Stellen Sie eine Frage an andere Naturkartan-Nutzer oder an den zuständigen Manager.

Bewertungen