Wandern

Sjuvallsleden Vandringsled

Wandern

0 von 5 Sternen — (siehe Bewertungen)

Details zum Weg

  • Länge 31.0 km
  • Zeit 5 Std.
  • Schwierigkeit Rot - anspruchsvoll

Aktionen

Beschreibung

Vandringsled som sträcker sig mellan sju fäbodvallar i vacker och omväxlande natur. Leden är 31 km och går mellan Ofärne och Delsbo. Start sker antingen i Ofärne eller i Delsbo. Huvudleden är markerad med orange färg och anslutningslederna med blå. OBS! Sträckan mellan Trogsta och Ofärne som ligger inlagd på denna karta är bristfälligt märkt och röjd. Vi rekomenderar att vandra på sträckan mellan Ofärne och Folkets Hus i Delsbo.

Du vandrar i kuperad terräng med fina utsiktsplatser och sjöar längs med leden. Det finns flera anslutande leder och goda övernattningsmöjligheter i stugor och vindskydd. I närheten av Delsbo ansluter leden till Kajvallsleden.

Vintertid finns preparerat skidspår på delar av leden. Ledsystemet med sjuvallsleden och de blå lederna skapades av den gamla vasaloppssegraren David "Dalle" Johansson som tillsammans med Erik Bergman såg till att rädda de gamla kulturstigarna som förbinder omkring 20 fäbodvallar med varandra. Detta kunde ske mycke tack vare att Rolf Krohn på Delsbo Kommun, senare Hudiksvalls kommun kunde möjliggöra initiativet.

Get here by public transport

Aktivitäten und Einrichtungen

  • Wandern Wandern
  • Ruhige Orte Ruhige Orte
  • Running Running
  • Trailrunning Trailrunning
  • Promenad Promenad
  • Kulturstig Kulturstig

Fakten

Orange markering Övernattningsstugor: vid Prästvallssjön med fyra bäddar, på Öråsen med fyra bäddar, Sellbergsvallen med 2 bäddar samt på Klövsvallen med en bred säng. Stugorna är öppna och går inte att förhandsboka. Vindskydd: Alsjöåsen, Örvallssjön samt Nyvallssjön. I samtliga stugor samt vid alla vindskydd finns eldstäder. Torrtoaletter: vid Prästvallsstugan, Öråsen, Klövsvallen, samt vid Sellbergsvallen

Oberfläche

Blandat, stig, större stigar och grusvägar.

Kommunikation

X-trafik, linje 53 går mellan Hudiksvall och Ljusdal. Kliv av i Delsbo centrum eller vid Delsbo Camping. Därifrån är det promenadavstånd till Furugatan där leden startar.

Anleitung

Leden startar väster om Folkets Hus i Delsbo på Furugatan eller i Ofärne i Forsa om man vill vandra västerut.

Downloads

Kontakt

E-Mail-Adresse

Åsa Eriksson

upplevdellenbygden@gmail.com

Fragen & Antworten

Stellen Sie eine Frage an andere Naturkartan-Nutzer.

Bewertungen

Naturkartan

Naturkartan

Öffnen Sie dies in der App