Eldningsförbud gäller i hela Kronobergs län från den 23 maj klockan 12 och tills vidare. SMHI:s vädervarningar och brandriskprognos visar på fortsatt hög brandrisk i Kronobergs län. Länsstyrelsen har därför beslutat om eldningsförbud som gäller från klockan 12 den 23 maj 2024 och tills vidare i hela Kronobergs län. Eldningsförbudet innebär att eldning och grillning i skog och mark inte är tillåten utanför sammanhållen bebyggelse på annat än fasta grillplatser. Med sammanhållen bebyggelse menas tätbebyggt område, det vill säga tomter som gränsar till varandra eller skiljs åt av endast en väg, gata eller park. Eldningsförbudet hindrar inte grillning i till exempel vanliga trädgårdsgrillar på egen tomt.

Läs mer

Plogga ihop - gör Växjö renare

Denna evenemang är från det förflutna

Senaste tillfället var den 26 mars 2022 kl 12:00.

Bilder

  • Vattentorget en vårmorgon
    Vattentorget en vårmorgon
  • Plogga tillsammans
    Plogga tillsammans

Plogga - är när man joggar/promenerar och samtidigt plockar skräp. Gör Växjö renare genom att plogga tillsammans med Växjö Löparklubb under Earth week. Bra för både hälsa och miljö. Ett sätt att träna och göra skillnad i frisk vårluft!

Samling vid Vattentorget. Arrangör är Växjö Löparklubb.

Nedskräpning är ett stort problem i naturen. Det ser tråkigt och fult ut och skräpet kan dessutom skada små och stora djur, i vissa fall hindra växtlighet, förorena våra vattendrag osv. Närmare 60 procent av alla svenskar upplever någon grad av nedskräpning vid vistelser i naturen. Kom ihåg att det som göms i snö kommer fram i tö under våren. Plast och metaller bryts ned mycket långsamt eller inte alls, vilket skapar miljöproblem också på lång sikt. Inte minst i våra vattendrag och hav.

Du får…

  • Ta med dig skräpet hem! Se till att ha med dig en påse att lägga ditt eller andras skräp i. Plogga och Håll Sverige Rent är aktiva medspelare som vill motverka nedskräpning och skapa en beteendeförändring i hela Sverige.
  • Enbart elda upp mindre mängder pappersskräp i eldstaden om det görs på ett säkert sätt.

Du får inte…

  • Givetvis inte skräpa ned i naturen.
  • Lämna skräp eller soppåsar vid ett fullt sopkärl. Lämnas skräpet utanför papperskorgen finns det stor risk att det sprids med vinden eller av djur.

Kontakt

Adress

Telefon 0470-410 00

E-postadress

Kontaktcenter

info@vaxjo.se

Växjö Naturkarta

Växjö Naturkarta

Öppna detta i appen