Boende

STF Forsvik Vandrarhem

Boende

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Forsvik är en av Göta kanals pärlor i Västergötland, med rik tradition och en för Sverige viktig historia. Idag en idyllisk ort med ett rikt kulturutbud och närhet till vacker natur. Belägen mellan sjöarna Viken och Bottensjön på den södra gränsen av Tiveden. Göta kanalbygget påbörjades här och därmed är det här du kan beskåda kanalens äldsta sluss. Här finns också en stark industrihistoria från 600 år. Besök gärna Forsviks bruk, som med sin utställningar och guidade visningar är ett intressant besöksmål. Ät sedan en glass, fika, ät gott, titta på båtarna som slussas, ta ett bad på någon av Forsviks fina badplatser, vandra och bara njut av det lugna tempot.

Hos oss bor du lugnt, endast ett stenkast från Göta kanal och det gamla bruksområdet. Byggnaden som vi huserar i är uppförd 1860, då som bostad för brukets arbetare. Idag är den vackra och kulturminnesmärkta byggnaden varsamt renoverad både in och utvändigt. Rummen är stora och luftiga, med genuina detaljer som blommiga tapeter, järnspisar, pärlspont och skurgolv bevarade. Vi har totalt tolv rum i olika storlekar, några med eget badrum och pentry. Det går utmärkt att hyra sänglinne och handduk hos oss, så kan du packa lätt. Du har tillgång till gästkök och sällskapsrum. Under sommarmånaderna finns möjlighet att boka vår goda frukosttallrik.

Du hittar också vår mysiga lilla butik med ett noga utvalt sortiment av hållbara, miljövänliga produkter och prylar med anor från förr. Dessutom ett naggande gott litet urval av snacks, godis och dricka, för att göra din vistelse lite godare.

Incheckning: Under mitten av juni – mitten av augusti har vi bemannad reception/butik och tid för incheckning mellan kl 15.00-17.00. Vid önskemål om incheckning efter kl 17.00, vänligen kontakta oss i god tid via mejl eller telefon så löser vi det. I perioden utanför mitten juni-mitten augusti har vi inte öppet i receptionen dagligen, därför du alltid måste kontakta oss för att stämma av kring incheckning.
Utcheckning är kl 11.00.

Varmt välkommen till oss och till Forsvik!

Res hit med kollektivtrafik

Adress

    Bruksvägen 9-11

    546 73 Forsvik

    Sverige

Länkar

Aktiviteter och faciliteter

  • Boende Boende

Hitta hit

Forsvik ligger ca 10 km från Karlsborg i Nordöstra Västergötland, vid väg 202 intill Göta kanal.

Det går fint att resa kollektivt hit. Närmsta tågstation finns i Skövde. Därifrån fortsätter du med buss, med byte i Karlsborg. Bussen till och från Karlsborg avgår regelbundet. Stäm av tider med Västtrafik. Tidtabell linje 420

För dig som kommer körandes med elbil vill vi göra dig uppmärksam på Forsvik än så länge helt saknar laddningsmöjligheter så planera din körning utifrån detta då det inte kommer att gå ladda på plats i Forsvik. Närmsta publika laddplats finns i Karlsborg (ca 10 km från Forsvik).

Parkeringsplats finns i anslutning till boendet.

Kontakt

Adress

Mer information på svenskaturistforeningen.se

E-postadress

Svenska Turistföreningen

webb@stfturist.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen