Att göra

KAYAKOMAT Vänersborg

Att göra

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Paddla när du vill!

1. Boka

2. Lås upp

3. Paddla!

Kajakuthyrning på KAYAKOMAT Vänersborg, Hamnbadet

Hyr kajaker på vackra Skräcklan i Vänersborg. Njut av en dag ute på Vänern, med vackra grönområden och vackra vikar runt Vänersborg och Skräcklan. Paddling är en både fridfull och rolig aktivitet att göra tillsammans med vänner och familj. För nybörjare är det lätt att testa på kajakpaddling och samtidigt hålla sig nära stranden. En bra nybörjartur är att lugnt paddla in i Vassbotten under järnvägsbron. Här (LÄNK) kan du också hitta nybörjarkurser och guidade turer som anordnas och som utgår från KAYAKOMATEN i Vänersborg. Paddlare med mer erfarenhet kan bege sig ut på egen hand en tidig morgon eller en härlig kvällstur. Se upp för båttrafiken om du korsar farleden och håll säkerhetsavstånd till andra båtar, genom att vänta in ett lämpligt tillfälle att passera. Att hyra kajak och SUP i Vänersborg är smidigt, billigt och flexibelt. Passa på att njuta en tidig morgon längs Dalboberget eller en sen eftermiddag när Vänern ligger spegelblankt och kvällssolen lyser längst Skräcklan och Hallebergssidan.

Tips inför din paddling i Vänersborg

 • Turförslag heldag Paddla längs Vänerns östra sida med kvällssol, förbi Skräcklan och små öar. OBS: Var observant på strömt vatten ner mot Vargön. FARA undvik detta område! Följ sedan kanten längs med Halleberg, efter någon timmes paddling når du Nordkroken och längre upp när du rundat Hallesnipen finner du Gaddesanna; båda är vackra stränder.
 • Turförslag långtur med övernattning: Paddla Vänerns västra sida. Korsa farleden, paddla till Dalbobergen. Paddla vidare till Grönvik småbåtshamn. Fortsätt till vackra Ursand med sin camping, fik och restaurang. Vidare uppåt längs västra sidan till Sjung- Sjung, och sist till Sikhalls fina badplats.

Praktisk information KAYAKOMAT Vänersborg

 • Anpassa din paddling utifrån vindstyrka, vindriktning och båttrafik.
 • Använd alltid kapell (ligger i kajaken). Fäst det högt över midjan och se till att det sluter tätt runt sittbrunnens sarg.
 • Våra tandemkajaker är ett bättre alternativ än singelkajaker för ovana paddlare eftersom de är stabilare och klarar vågor från sidan bättre.
 • Vi finns på Skräcklan, nära Norra skolan centralt i Vänersborg. Här finns en liten strand för sjösättning samt en toalett.
 • Parkera i centrum på torget eller längs gatorna runt Skräcklan. På Sanden finns fri parkering. Under sommaren finns Skräcklestugan öppen med god mat och fika varje dag.

Vill du veta mer och hålla koll på erbjudanden?

Följ oss på Instagram.
Följ oss på Facebook.
Besök vår hemsida.

Res hit med kollektivtrafik

Adress

  Skräcklan, Norra gatan 1

  46230 Vänersborg

Länkar

Kontaktuppgifter

Aktiviteter och faciliteter

 • Att göra Att göra

Kontakt

Adress

Kontaktperson angående drift av leden: Simon Jonsson, simon.jonsson@vanern.org

För frågor om ledens sträckning, boenden, restauranger m.m. utmed leden kontakta Vänersborgs turistbyrå! 0521-13509

E-postadress

Visit Åmål Turistbyrå

+46 532 170 98

turism@amal.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen