Rundslinga

Hästmuseum Strömsholm - Åsrundan

Rundslinga

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

 • Längd 0.8 km
 • Tid 25 min

Åtgärder

Spårstatus

Okänt

Beskrivning

Den här slingan är 0,8 km lång och tar ca 25 minuter att gå under ledning av berättaren Magnus Tannergren. Slingan går på hårdlagda ytor där du i vissa fall delar utrymmet med hästekipage. Slingan går från Knytpunkten via Markan och ridvägen mot Nya och Röda ridhusen och sedan tillbaka via Åsvillan och Gula kontoret. Du får bland annat lära känna några av Markans färgstarka karaktärer och se var landslagen tränar.

Appen Hästmuseum Strömsholm är kostnadsfri att både ladda ner och lyssna på. Alla slingor utom Tävlingarnas Strömsholm startar vid Knytpunkten på stallbacksområdet. Besökaren kan välja att starta en slinga var som helst och till exempel gå den motsols, men då kan viss logik gå förlorad. Berättaren tar besökaren med på intressanta promenader kryddade med fakta, anekdoter och humoristiska berättelser från dåtid, nutid och framtid. Eftersom slingorna styrs av GPS, går det inte att lyssna på berättelserna utan att vara på den aktuella GPS-punkten.

Adress

  Stallbacken 6

  73494 Strömsholm

  Sverige

Aktiviteter och faciliteter

 • Promenad Promenad
 • Rundslinga Rundslinga

Tillgänglighet

 • Nära parkering Nära parkering

Underlag

Delvis asfalterat, delvis grus. Men vissa delar av sträckan delas tillsammans med hästar så det kan vara mer ojämnt vissa delar av året.

Parkering

Fri parkering finns på stallplan framför Knytpunkten

Kommunikationer

Avgiftsfri kollektivtrafik finns inom Hallstahammars kommun. Hållplats vid väg 252.

Hitta hit

Strömsholms ligger i Hallstahammars kommun ca 3 mil från Västerås. Från E18 sväng av vid trafikplats Sörstafors, väg 252. Följ skyltning Strömsholm och sväng av väg 252 mot Stallplan.

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner