Vandring

Skuleberget - Entré Syd, Skuleskogens Nationalpark, Höga Kusten-leden etapp 8

Vandring

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 10.0 km

Åtgärder

Beskrivning

Magnifik utsikt och unikt boende får dig att känna dig hemma mitt i nationalparken.

På väg från Skuleberget i riktning mot Skuleskogens nationalpark Entré Syd i höjd med Käxed, rekommenderas en avstickare till Dalsjöfallet, 1,9 kilometer från leden. Framförallt på våren och hösten när vattenföringen är full är fallet en imponerande syn. Forssträckan är även botaniskt intressant. Här växer sydliga arter som lönn, olvon och blåsippa sida vid sida med bland annat fjälltolta.

Härifrån är det dessutom nära till Dal, där Skuleskogens Pensionat erbjuder mat och logi i en unik miljö i en vackert renoverad Ångermanlandsgård.

Vid etappmålet Entré Syd, den södra entrén till Skuleskogens nationalpark, har du magnifik utsikt över Bottenhavet. Här finns bland annat gott om parkeringsplatser samt bra information om Skuleskogens nationalpark. Här finns även väderskyddade sittplatser, bänkar och bord samt torrdass. Entré Syd erbjuder inte någon form av logi, utan du rekommenderas att vandra vidare in i nationalparken och använda dig av de övernattningsstugor som finns där. Inne i nationalparken får du bara tälta på särskilt anvisade tältplatser, i övrigt är tältning inte tillåten. För mer information om var tältplatserna ligger, se kartor. En bra karta med beskrivning över nationalparken finns även på Naturum Höga Kusten.

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring

Parkering

Här finns gratis parkering vid Skuleberget.

Kommunikationer

Hållplatser Skuleberget E4 och Docksta Busstation
Aktuella busstidtabeller hittar du på www.dintur.se.

Hitta hit

Etappstarten är vid foten av Skuleberget vid Naturum Höga Kusten. Startpunkt: 63.071935, 18.356929.

Nedladdningar

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare eller till ansvarig förvaltare.

Recensioner