Vandringens dag

Denna evenemang är från det förflutna

Senaste tillfället var den 10 september 2022 kl 10:30.

Bilder

Lördagen den 10 september är det Vandringens dag som arrangeras av Svenska Turistföreningen för att flera ska komma ut och vandra. Flera gemensamma vandringsaktiviteter anordnas runt om i landet, men du kan också välja att vandra på egen hand. I Väsby kan du vandra Birgittavandringen tillsammans med Svenska Turistföreningens lokalavdelning.

För att vandra behöver du inte ta dig långt, allt som behövs är faktiskt att du öppnar dörren och går ut. Vandringens dag uppmuntrar dig till att upptäcka ditt närområde eller en annan plats, och unna dig en skön stund utomhus, oavsett om det är i skogen, på fjället, i city eller vid havet. Under Vandringens dag ordnas flera gemensamma aktiviteter runt om i landet av våra lokalavdelningar, våra boenden och andra aktörer och organisationer, men du kan också välja att vandra själv. Det viktiga med dagen är att du vandrar. I Väsby kan du vandra Birgittavandringen med Svenska Turistföreningens lokalavdelning.

BIRGITTAVANDRINGEN

Birgittavandringen är initierad av Fresta församling till minne av den heliga Birgitta, som troligen föddes i församlingen. Leden passerar moderna villor och gamla gårdar med historia, den för oss genom skog och odlingsmarker och stryker längs Norrvikens strand, där det är lämpligt att stanna till vid klippkyrkan och meditera lite. Fresta kyrka med alla sina runstenar är en sevärdhet i sig.

Längd: 9 km Tid: 2-3 h Sevärdheter längs leden: Fresta kyrka med runstenar, fågelkärret, Norrvikens strand, klippkyrkan, Utsikten. Mötesplats och transport till leden: Mötesplats Fresta kyrka, buss från Upplands Väsby station till Fresta kyrka. Det finns även parkering vid kyrkan för den som kommer med bil. Övrig information: Du hittar mer om Birgittavandringen på Naturkartan eller på Fresta församlings hemsida.

Kategorier

  • Vandring Vandring
  • Barnvagnstillgängligt Barnvagnstillgängligt
  • Nära parkering Nära parkering
  • Nära kollektivtrafik Nära kollektivtrafik
  • Pilgrimsled Pilgrimsled

Kontakt

Adress

Ring: 08- 590 970 00 Felanmälan natur: ekontoret.upplandsvasby.se

E-postadress

Henrik de Joussineau

henrik.dejoussineau@upplandsvasby.se

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen