Upptäck utanför Tiveden

Bilder

Upptäck det som finns att göra runt om Tiveden

Välkommen till Askersund

Att uppleva Askersund är att fylla dagen med sköna stunder. Småstadslivet med trästadens gränder och hamnkvarter. Skärgården och skogarna. Evenemang och konst- & matupplevelser. Här är det enkelt att vara. Välkommen till oss.

Visit Askersund

Upptäck Gullspång, Hova med omnejd

Här hittar du en kulturrik bygd nära till vatten och storslagen natur. Låt dig inspireras och upplev det som vårt vackra område erbjuder - allt från en lugn stund vid ett porlande vattendrag till mer fartfyllda aktiviteter.

Visit Hova

Välkommen till guldplats Karlsborg

Staden som agerade Sveriges reservhuvudstad och där Sveriges guldreserv bevarats under flera år - därav GULDPLATS KARLSBORG!

Visit Karlsborg

Välkommen till Laxå

Välkommen till Tiveden Ekoturismområde och Laxå kommun. Vi är Sveriges första ekoturismkommun. Och än så länge den enda.

Vårt mest besökta resmål är Tiveden nationalpark. Men vi har så mycket mer att erbjuda - Vargavidderna är magiskt om våren under orrspelen, Skagerhultsmossen där tusentals tranor landar i solnedgången under några höstveckor eller våra fantastiska sandstränder under sommaren.

Visit Laxå

Töreboda vid Göta kanal

Töreboda är vackert beläget vid Göta kanal - mellan Vänern och Vättern. Det finns goda kommunikationer till och från Töreboda, här korsar västra stambanan Göta kanal. Göta kanal är 190 km lång och slingrar sig fram i det bördiga landskapet.

Visit Töreboda

Kontakt

Adress

Har du frågor om ditt besök i Tiveden kan du ringa till telefon 010-224 86 11 där turistinformatörer från Laxå, Askersund och Karlsborg svarar på dina frågor.

E-postadress

Laxå kommun

+46 584 47 31 00

kommun@laxa.se

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen