Vandring

Strandnära runda på Östra Elfvik

Vandring

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 3.5 km

Åtgärder

Beskrivning

Omväxlande och strandnära rundvandring på ostligaste Elfvikslandet. Vandringen går genom en fruktträdgård och en äldre allé vid Elfviks gård och en gammal tallskog vid Elfviks udde. På Elfviksudde finns också ett litet ekotempel med fin utsikt över Höggarnsfjärden. Norrut går vandringen utmed en sandstrand och över öppna betesmarker, betad skog och en vacker gullvivsäng, som fram till sen tid slagits och fagats. Vandringen går på alltifrån småvägar och preparerade stigar till naturstigar och över stättor, betesmarker och gräsmattor. Från grusvägen vid Östervik till Duvholmsvägen är stigen otydlig, men man kan ta sikte på stättan som går in i den öppna betesmarken och sedan gå tvärs över betesmarken. Beroende på väder och årstid så kan vandringen ge tillfälle till spontanbad, fruktplockning, eller bär- och svampplockning. Längs vägen finns sittplatser och grillplatser.

Toalett finns på Elfviks Gård. På gården finns också café, försäljning och restaurang. Mycket är öppet under helgerna.

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring

Parkering

Goda parkeringsmöjligheter vid Elfviks Gård.

Hitta hit

Från Ropsten eller Lidingö centrum med buss 204 till ändhållplats Elfvik. Med bil från Ropsten norrut mot Elfvik och parkering där Elviksvägen slutar vid Elfviksgård.
Med cykel kan man antingen ta Elfviksleden som erbjuder en vacker cykling på grusade stigar eller ta asfalterade cykelvägar längs Norra Kungsvägen.

Kontakt

Adress

Kontakta oss för frågor om Lidingös natur.

E-postadress

Jerker Idestam-Almquist

[email protected]

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner