Vandring

Utvandrarleden - Vandringsleden

Vandring

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 118.2 km
  • Svårighetsgrad Grön - enkel

Åtgärder

Beskrivning

Genom skogar och ängar, förbi stugor och stenmurar går den elva mil långa vandringsleden, Utvandrarleden. Leden går omväxlande på stigar, mindre skogsvägar, grusvägar och vid några kortare passager även på landsväg. Allt för att du skall få en varierande och innehållsrik vandring i Vilhelm Mobergs fotspår.

Den som känner till Mobergs romaner kring Utvandrarna kommer känna igen många av platserna längs vägen, till exempel Ljuder, Korpamoen, Moshult och Åkerby. Platser som nämns i böckerna finns i verkligheten. I Småland och utefter Utvandrarleden. Ta chansen att uppleva Småland där det är som bäst. Känn in dofterna från skogen och lyssna på skogens ljud kombinerat med mindre samhällen och byar. Stenmurar, röda hus med vita knutar och gärdsgårdar ger leden en ständig närvaro av historiens vingslag.

Längs med leden finns ett flertal övernattningsmöjligheter. Vandrarhem, Gårdshotell och Campingplatser. Du kan vandra helt på egen hand men även köpa paket där både boende och mat ingår. Mer finns att läsa om paketen hittar du på utvandrarleden.se

Vill du ha full koll på historien runt de platser du passerar så finns det utförliga och spännande färdbeskrivningar. Dessa kan köpas hos Korrö Gårdshotell, Grimsnäs Herrgård, Långasjö vandrarhem samt Moshults vandrarhem. Kontaktuppgifter hittar du på utvandrarleden.se

Utvandrarleden finns både som cykelled och vandringsled och just nu är du inne på vandringsleden. Lederna skiljer sig åt men båda passerar platser där historien om Utvandrarna är ständigt närvarande.

Res hit med kollektivtrafik

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring
  • Rundslinga Rundslinga

Parkering

Du hittar parkeringsplatser hos samtliga boendeanläggningar som ligger utefter Utvandrarleden.

Nedladdningar

Kontakt

E-postadress

turism@emmaboda.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen