Kulturmiljö

Linnés Råshult

Kulturmiljö

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Åtgärder

Beskrivning

Linnés Råshult är platsen där Carl von Linné föddes 1707. Idag finns här ett trädgårdscafé och butik som är öppet sommartid. Här finns även guidade turer samt olika workshops för den intresserade. Se länken nedan för öppettider och mer information om detta stopp som är ett måste när man är på besök i Älmhults kommun.

Idag förvaltas platsen av en stiftelse som vill bevara och främja minnet av denna vetenskapsman vars systematisering av naturen än idag ligger som grund inom botanik och biologi. Platsen är också ett så kallat kulturreservat som under länsstyrelsens vingar syftar till att bruka jorden och marken på liknande sätt som för 300 år sedan. Här finns djur som betar och många växter som är ganska ovanliga i mer konventionellt brukade jordbruksmiljöer.

Aktiviteter och faciliteter

  • Kulturmiljö Kulturmiljö
  • Cafe/Restaurang Cafe/Restaurang

Tillgänglighet

  • Nära parkering Nära parkering
  • Nära kollektivtrafik Nära kollektivtrafik
  • Nära toalett Nära toalett

Parkering

En stor parkering finns ca 150 meter från trädgårdscaféet. Handikapparkering finns i nära anslutning och bussgrupper släpper med fördel av sina passagerare precis vid caféet.

Kommunikationer

Det går att åka kollektivt med buss till hållplats Råshult för att sedan gå ca 400 meter. Det går också att ta Krösatåget till Diö station och sedan gå knappt 2km till Råshult.

Kontakt

E-postadress

Älmhults turistinformation

[email protected]

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner