Vandring

Konstslingan i Spjutaretorp

Vandring

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 13.3 km
  • Svårighetsgrad Grön - enkel

Åtgärder

Beskrivning

Ett antal entusiaster lever och verkar i denna bygden och skapar inte bara konst för försäljning - utan skapar också konst av naturen av Stenarna, på stenarna och i samspel med naturen. Konstformen kan också benämnas Landart, eller Stenblocksmålning. I bland dyker nya målningar upp, i bland växer naturen över och döljer. Men för den som är nyfiken och letar finns de alltid att finna. Naturen i sig är mycket säregen i Spjutaretorpsbygden och besökare är välkomna att varligt vandra eller cykla runt i en unik magisk värld. Kanske är stenarna stelnade urtidsdjur, kanske tar de en dag åter liv?

Börja Konstslingan var du vill. Avsluta den var du vill. Men välkommen att parkera bilen på Stensjöäng. Där finns också toalett och möjlighet för övernattning.

Spjutaretorpsbygden är en säregen del av Sagobygden. Vill du veta mer kan du följa nedan länk till kulturföreningens hemsida.

Res hit med kollektivtrafik

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring
  • Kulturstig Kulturstig

Underlag

Slingan består mestadels av grusväg och är ritad för att knyta samman traktens många konstverk. Var extra försiktig utmed den korta bit som slingan går på väg 119.

Kontakt

E-postadress

Älmhults turistinformation

turist@almhult.se

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner

Naturkartan

Naturkartan

Öppna detta i appen