Vandring

Åkulla - Ästad, Hallandsleden

Vandring

0 av 5 stjärnor — (se recensioner)

Information om leden

  • Längd 13.0 km
  • Svårighetsgrad Röd - krävande

Åtgärder

Beskrivning

Etappen går genom området som kallas Åkulla Bokskogar. Här finns 13 fina naturreservat som innehåller fina bokskogar, klara sjöar och dramatiska branter. Leden passerar Bexells talande stenar som består av 160 stenar och klippväggar med inristade namn och tänkespråk. Även Öströö fårfarm är en trevlig plats, där du förutom att titta på deras söta lamm också kan fika eller ta en lunch. Oavsett om du avslutar din dag i Ästad eller Åkulla har du möjligheten att unna dig en god middag i en restaurang och njuta av en varm bastu.

Boende

I Åkulla finns två vindskydd med lägerplats, ett i nära anslutning till Friluftsgården samt ett ca 150 meter ut på en ö i Yasjön dit det är möjligt att dra sig ut med en linbaneflotte. Linbaneflotten är i drift från 1:a juli till mitten av oktober. Toalett, dricksvatten och ved finns på Åkulla Outdoor Resort.

Vindskyddet vid etappmålet i Ästad rymmer 4-5 vuxna och ligger vackert beläget i Långanskogens Naturreservat vid Byasjöns strand med utsikt över sjön. Här finns en eldstad och toalett. Vindskyddet byggdes 2020 av Varbergs Kommun i friluftsprojektet Outwest med finansiering från Lokalt Ledd Utveckling Halland.

Länkar

Aktiviteter och faciliteter

  • Vandring Vandring

Kontakt

Adress

Växel 0340-88000

www.varberg.se

E-postadress

Varberg Direkt

[email protected]

Frågor och svar

Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.

Recensioner