Skallabergsgrottan
- Län: Gävleborgs län
- 6619.91 km från dig
Åtgärder
Aktuellt
Markägaren vill att alla som besöker grottan iaktar största försigtighet vid eventuellt hantering av eld. Elda inte om det är torrt ute, blåser mycket eller om du inte har vatten med dig att släcka elden!
Beskrivning
Halvvägs upp på Skallaberget finns en mysig grotta att krypa in i. Öppningen syns tydligt på vänster sida av stigen om man går nerifrån och upp. Öppningen är den minsta passagen, sedan öppnar grottan upp sig i en längre gång och nedanför den ett större rum, samt innanför ytterligare 1-2 mindre rum.
Här finns en gästbok i en låda att skriva i
Glöm inte bort fick-eller pannlampa.
Strax söder om grottan på samma höjd så finns flera mindre trollhål under stenar i sluttningen. Här finns även en mysig plats i sluttningen med lite utsikt över Vängsbo.
Aktiviteter och faciliteter
-
Grotta
-
Barnäventyr
-
Utsiktsplats
Fakta
I Trollhålet på Skallaberget sägs både Tomten och olika Troll bo. Titta in i grotthålet själv och se om någon är hemma. Annars finns en liten gästbok i en låda längst in att skriva namn och datum
Parkering
Längs Näverbergsvägen på avsedda fickor. Vägen kan vara delvis avstängd på tidig vår pga tjällossning. Vänligen respektera detta och kör inte på vägen om den är mjuk.
Hitta hit
Parkera längs Näverbergsvägen. Antigen i den nordöstra änden av stigen, eller tidigare längs vägen där anslutande stig går in. Inga skyltar, men relativt lätt att hitta med hjälp av Naturkartan
Kontakt
Adress
Naturkartan Voxnadalen är en karta som är tänkt att samla allt för den som vill utforska Voxnadalen på egen hand. Vandringsleder, badplatser, höga naturvärden, utsikter, häftiga platser. Här samlar vi både kommunala anläggningar, ideella föreningars anläggningar (bidra gärna om ni saknas) och platser som finns på privat mark som kan vara intressanta för besökare i vårt biosfärområde. Ambitionen är att vi tillsammans bygger och bidrar till den bästa besöksguiden i Hälsingland.
E-postadress
Biosfärområde Voxnadalen
Frågor och svar
Ställ en fråga till andra Naturkartan-användare.