Hiking

Borghamn - Vadstena, Östgötaleden

Hiking

0 van 5 sterren — (zie beoordelingen)

Pad details

  • Lengte 26.5 km

Acties

Omschrijving

(Observera att denna led ännu inte skyltad, men det går att följa leden genom att använda den digitala kartan i mobilen.)

Leden från fd fiskarsamhället Borghamn till medeltidsstaden Vadstena är en lättframkomlig sträcka som leder dig förbi trevliga kyrkbyar på slätten fram till målet för pilgrimsvandraren, klosterkyrkan i Vadstena.

Leden går utmed lågtrafikerad mindre landsväg som erbjuder god utsikt över både slätten, Vättern och Omberg. I närhet till vägen finns flera badplatser och sevärdheter som Örberga stenmuseum, Borghamns stenbrott och bockakyrkogård, Verner von Heidenstams Naddö och järnålderslämningar som den mäktiga ovala domarringen i Nässja samt framförallt flera gamla välbevarade kyrkor från 1100-talet.

Från Borghamn går leden till Rogslösa kyrka och därefter förbi Örberga kyrka där den heliga Birgitta lär ha rastat på sina vandringar mellan Alvastra och Vadstena. Efter Örberga fortsätter leden till Nässja kyrka.

I Borghamn finns restaurang, caféer och livsmedelsbutik och dit kan man ta sig med Östgötatrafikens beställningstrafik från Vadstena.

Activiteiten en faciliteiten

  • Hiking Hiking
  • Pelgrimspad Pelgrimspad

Vragen en antwoorden

Stel een vraag aan andere Naturkartan gebruikers of aan de verantwoordelijke manager.

Beoordelingen