Wędrówki piesze

Borghamn - Vadstena, Östgötaleden

Wędrówki piesze

0 z 5 gwiazdek — (zobacz recenzje)

Szczegóły dotyczące szlaku

  • Długość 26.5 km

Akcje

Opis

(Observera att denna led ännu inte skyltad, men det går att följa leden genom att använda den digitala kartan i mobilen.)

Leden från fd fiskarsamhället Borghamn till medeltidsstaden Vadstena är en lättframkomlig sträcka som leder dig förbi trevliga kyrkbyar på slätten fram till målet för pilgrimsvandraren, klosterkyrkan i Vadstena.

Leden går utmed lågtrafikerad mindre landsväg som erbjuder god utsikt över både slätten, Vättern och Omberg. I närhet till vägen finns flera badplatser och sevärdheter som Örberga stenmuseum, Borghamns stenbrott och bockakyrkogård, Verner von Heidenstams Naddö och järnålderslämningar som den mäktiga ovala domarringen i Nässja samt framförallt flera gamla välbevarade kyrkor från 1100-talet.

Från Borghamn går leden till Rogslösa kyrka och därefter förbi Örberga kyrka där den heliga Birgitta lär ha rastat på sina vandringar mellan Alvastra och Vadstena. Efter Örberga fortsätter leden till Nässja kyrka.

I Borghamn finns restaurang, caféer och livsmedelsbutik och dit kan man ta sig med Östgötatrafikens beställningstrafik från Vadstena.

Działania i udogodnienia

  • Wędrówki piesze Wędrówki piesze
  • Pilgrim Trail Pilgrim Trail

Pytania i Odpowiedzi

Zadawaj pytania innym użytkownikom Naturkartan lub kierownikowi odpowiedzialnemu.

Opinie