Ostkustleden i Oskarshamn

Kuvat

  • Ostkustleden etapp 1
    Ostkustleden etapp 1

Välkommen till Ostkustleden i Oskarshamn! Ostkustleden är favoriten hos många vandrare med sina 16 mäktiga mil uppdelat på 8 etapper. Vid varje etappslut finns det dessutom möjlighet till övernattning i stugor. Vad väntar du på? Scrolla vidare och läs mer om denna vackra led. Ostkustleden utgör en sluten ring.

Första etappen börjar vid Lilla Hycklinge och det är ofta en naturlig startplats. Längs med leden finns även sevärdheter. Under färden på etapp 1 går du förbi Högatorp som var Axel ”Döderhultarn” Pettersons födelseby. Vid etapp 2 går du över den gamla hamnpiren i meteoritsjön Hummeln. När du vandrar dig genom etapp 5 passerar du Snäckedal, ett gravfält som består av inte mindre än 37 fornlämningar. Sist men inte minst går du genom Kulturreservatet Stensjö byunder etapp 8.

Vid varje etappmål finns övernattningsstugor som är öppna året runt. Vissa av stugorna är större och andra är mindre.

Niina Nordlund är projektledare för projektet Mera ut på uppdrag av Oskarshamns kommun. Syftet med projektet är att stärka och även bredda besöksnäringen med fokus på naturturism. Här spelar Ostkustleden en viktig roll! Niina själv brinner för naturen och gillar variationen på leden.

Här kan du följa projektet.

”På Ostkustleden får vandraren får uppleva hela variationen av fantastisk natur som finns i Oskarshamn. De djupa skogarna, landsbygderna med sina röda stugor, gärdesgårdar och naturbeten och kusten med den vackraste skärgården.”

— Niina Nordlund, projektledare Mera ut

Kategoriat

  • Vaellusreitit Vaellusreitit
  • Vandrarvänligt boende Vandrarvänligt boende

Ota yhteyttä

Osoite

0491-770 72 (maj-september)

Sähköpostiosoite

Oskarshamns turistinformation

info@oskarshamn.com

Naturkartan

Naturkartan

Avaa tämä sovelluksessa