Förslag till vandringstur mellan Staffanstorp och Sjöbo-Knäppan genom Charlottenborgs betesmarker

Kuvat

Ett bra förslag till promenad i tätortsnära natur i Motala är att följa de markerade lederna i Staffanstorps naturreservat genom Charlottenborgs hagmarker och vidare till Borenshult genom Sjöbo-Knäppan naturreservat. Totalt är det en sträcka på bara ca 4-5 km beroende på vilken väg man väljer, men det finns mycket att se på vägen! I Staffanstorp finns det tre markerade vandringsleder: gul, röd och blå. Genom Charlottenborg kan man välja mellan en gul och en röd led. I Sjöbo-Knäppan får man följa vägvisningsskyltarna där det står angivet vart stigarna går och hur långt det är.

För att det ska bli enklare att hitta så finns det en översiktskarta över vandringslederna att lada ner i pdf-format. Kartan finns även i en broschyr som finns att hämta i ladan i Staffanstorp naturreservat.

T.ex. grillplatser, fågeltorn, fornlämningar, fårhagar och mycket mer. Lederna går delvis i hagmarker. Under sommarsäsongen går betesdjur i dessa. Djuren hjälper till att hålla områdena öppna från sly och främjar bland annat blomrikedomen. Hundar ska hållas kopplade. Upptäck vad som finns i närheten i högerkanten under "Relaterade ställen".

Det möjligt att ta sig till Staffanstorp med Östgötatrafikens busstrafik (t.ex. linje 303, 304, 308, 309 och 310). Det är så enklast att gå av vid hållplatsen Blåklockan på Lustigkullevägen och sedan promenera ca 1 km till Staffanstorp naturreservat. Till Sjöbo-Knäppan kan man åka kollektivt från hållplatserna Borenshult, Torpavägens vändplats och Lernia Motala med busslinje 304, 305, 308 och 310.

Välkommen in i hagarna, men tänk på att stänga grindarna ordentligt efter dig och håll hunden kopplad

Ota yhteyttä

Osoite

Kontakta mig om du har frågor om Motalas Naturkarta.

Sähköpostiosoite

Hilda-Linn Berglund

hilda-linn.berglund@motala.se

Motalas Naturkarta

Motalas Naturkarta

Avaa tämä sovelluksessa