Wandern

Brandstigen

Wandern

0 von 5 Sternen — (siehe Bewertungen)

Details zum Weg

  • Länge 3.3 km

Aktionen

Beschreibung

Brandstigen är en cirka 3,5 kilometer lång promenad utöver det vanliga! Du får en vandring över stock och sten, bokstavligen, och du kan få klättra över brända stockar för att ta dig fram. Håll även ögonen öppna efter brandslang som ligger kvar på några platser.

Stigen är markerad med orangefärgade stolpar. Du börjar din vandring i kanten av hygget där branden startade och snirklar dig fram mellan de blottlagda stenarna på det idag öde hygget. Du fortsätter genom en brandskadad men levande skog. Var uppmärksam på att träd kan falla om det blåser. Stigen går vidare över en blöt myr där vi lagt spång för att underlätta framkomligheten. Vandringen avslutas längs en grusväg som leder tillbaka in på hygget och vändplanen där du även kan grilla en bit mat.

Aktivitäten und Einrichtungen

  • Wandern Wandern

Anleitung

Från Ramnäs följer du Bergslagsvägen till Seglingsberg där du svänger höger till Hälleskogsbrännan. Följ skyltar mot Hälleskogsbrännan till en fyrvägskorsning där du svänger höger. Stigen startar i anslutning till vändplanen där du även kan parkera.

Kontakt

Adresse

Kontakta mig om du har frågor om Naturkartan Västmanland.

E-Mail-Adresse

Ulrika Mogren

ulrika.mogren@lansstyrelsen.se

Fragen & Antworten

Stellen Sie eine Frage an andere Naturkartan-Nutzer.

Bewertungen

Naturkartan

Naturkartan

Öffnen Sie dies in der App